UO RSS JEDNOGLASNO: Nenad Peruničić vodi Orlove - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan UO RSS JEDNOGLASNO: Nenad Peruničić vodi Orlove

UO RSS JEDNOGLASNO: Nenad Peruničić vodi Orlove

zika.bogdanovic
0 komentar

Nenad Peruničić je novi selektor muške reprezentacije Srbije. Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, na predlog predsednika UO Božidara Đurkovića, doneo je odluku da proslavljeni reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde, preuzme kormilo „Orlova“ u naredne četiri godine.

  • Ima puno razloga za postavljenje Peruničića. On je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima. Više njih iz te generacije je dobilo šansu (Butulija, Matić, Perić) i sada je prilika da je dobije i Nenad. Bojim se da ako se to sada ne učini, Peruničić nikada neće dobiti šansu. Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, sa više ili manje uspeha, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio – rekao je Đurković i dodao:
  • Na novom smo početku. Ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu, kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine. Nenad je kompetentan, verujem u njega. Ima volju i želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavno i koordinatorsku, možemo dobiti jednog dobrog trenera – zaključio je Đurković svoj predlog koji je usvojen jednoglasno.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, izabran je za koordinatora muških reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor je doneo odluku da ObradovićA nagradi za plasman muške reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Nemačku i Dansku. Da podsetimo, Obradović je prihvatio da vodi i mušku selekciju u junskoj akciji koja je rezultirala plasmanom na SP posle šest godina.

Stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije nagrađeni su za plasmane na Svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na Evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar državnog tima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball