UO RSS: Selektor može biti i stranac - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan UO RSS: Selektor može biti i stranac

UO RSS: Selektor može biti i stranac

zika.bogdanovic
3 komentari

Redovna 33. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je danas u hotelu M. Na Upravnom odboru utvrđene su smernice kojima će se RSS voditi u izboru novog selektora muške seniorske reprezentacije. Članovi UO su se složili da će u izboru budućeg selektora odlučivati ciljevi budućeg selektora, a to je da se reprezentacija bori za najviši plasman, i da selektor može biti član zajednice trenera Srbije ali i stranac.

Kada je u pitanju izbor novog selektora muške seniorske reprezentacije, UO RSS, tražio je i mišljenje Zajednice trenera. Predsednik Zajednice trenera, Saša Marković, izneo je mišljenje zajednice u kome se traži da budući selektor bude iz redova RSS-a, kao i  da budući selektor ima do sada najviše postignute rezultate. Zajednica trenera, kako je izneo predsednik, je do sada imala učešće u izboru selektora, kao što je bio izbor selektora ženske ženske seniorske reprezentacije, Saša Bošković. Saša Bošković je, na poslednjem SP u Srbiji, sa seniorskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju i plasman na EP koje će se ove godine održati u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra.

UO RSS je tražio i od članova OU da iznesu svoje mišljenje kako bi se na narednoj sednici iznela imena potencijalih selektora seniorske reprezentacije.

Članovi UO su se složili sa mišljenjem Zajednice trenera i od zajednice trenera je tražila da se uradi detaljnija analiza raspoloživih trenera i igrača na koje može da se računa na narednim takmičenjima, kao analiza budžeta kojim RSS raspolaže za angažovanje selektora.

Takođe, na sednici UO utvrđen je pravilnik o udruživanju i radu Zajednice klubova u takmičarskoj 2014/15 godini. Potvrđena imenovanja direktora i pomoćnika za sudijska pitanja. Direktor za Super ligu za muškarce i žene i za super B ligu je Vladislav Jovanović, a pomoćnik za sudijska pitanja za sve tri lige je Slobodan Višekruna.

Imenovani su i članovi takmičarskih komisija mlađih kategorija, kao i direktor takmičenja (liga) mlađih kategorija, Sever, Centar, Istok, Zapad i mlađe kategorija Srbije. Potvrđene su liste sudija, kontrolora, delegata i trenera u takmičarskoj 2014/15 godini. Utvrđeni su i predlozi izmena Pravilnika o rukometnim takmičenjima, Registracionog pravilnika i Disciplinskog pravilnika RSS.

 

 

Možda vam se dopadne

3 komentari

Zanimljivo 20/08/2014 - 10:00

A,o smeni svih selektora mladjih kategorija ni reci? Zanimljivo.

Odgovori
Show must go on 20/08/2014 - 10:11

Djukić je već izneo misljenje.
Na sednici UO RSS, na FB, na Twiteru.
Mogu da zamislim sednicu i dijalog njega i predsednika zajednice trenera :-)

Odgovori
Jelena 21/08/2014 - 11:47

Pa ovi su gori od skupstine Srbije.
„Trener moze da bude i stranac“. Mi smo stranca(Svedjanin Vranjes) vec imali, sta je tu sporno? A o predsedniku zajednice trenera da ne pricam. On predstavlja struku i trazi trenera sa rezultatima a iz njega od rezultata samo afere.Kako bi bilo lepo da svi vi odete.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball