Balkan-Handball.com

URK „Studentski Grad“ ponovo izabran za najbolju školu rukometa u Beogradu

Univerzitetski rukometni klub „Studentski grad“, drugu godinu zaredom proglašen je najboljom školom rukometa u Beogradu, što je najprestižnija nagrada koju jedan rukometni klub može da dobije u radu sa mlađim kategorijama. Rukometni savez Beograda, pod čijim nadzorom se odvijaju sve rukometne aktivnosti u prestonici, uveo je ovo priznanje pre tri godine, gde se na osnovu rezultata svih mlađih takmičarskih selekcija i brojnosti dece koja su aktivna u školi rukometa, proglašava najbolji za svaku sezonu.

„Kvalitetan rad sa mlađim kategorijama baza je sportskog uspeha svakog pojedinca, jer se u tom uzrastu najlakše utiče na pravilan razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti dece, kao i na formiranje pozitivnog sportskog karaktera. Zbog toga smo mišljenja da se decom moraju da rade najstručnija lica“, rekao je Siniša Đukić, direktor škole rukometa „Studentskog“ i dodao: „Uvod u sport je uvod u život, osnov zdravog odrastanja deteta i pravilne socijalizacije. Kada sve to imate na umu, biti nosilac ovakvog priznanja, privilegija je koja obavezuje“.

Univerzitetski rukometni klub „Studentski grad“ u ovom trenutku ima više od 250 registrovanih igrača u osam takmičarskih i pet netakmičarskih kategorija, a u klubu aktivno radi osam trenera sa odgovarajućim stručno-pedagoškim sertifikatima. Rad u školi rukometa potpuno je prilagođen uzrastu dece, a tvorac plana i programa rada je proslavljeni trener i eminentni stručnjak Petar Lazarević, koji, iako u 75. godini života, sa velikom energijom prenosi znanje svim trenerima u klubu.

Pored titule najbolje škole rukometa u Beogradu, „Studentski“ ove godine slavi i jubilej – šezdeset godina od osnivanja kluba.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *