USPEŠAN BUNDESLIGAŠKI DEBI, Matija Špikić: Fantastična sezona za Ajzenah - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan USPEŠAN BUNDESLIGAŠKI DEBI, Matija Špikić: Fantastična sezona za Ajzenah

USPEŠAN BUNDESLIGAŠKI DEBI, Matija Špikić: Fantastična sezona za Ajzenah

zika.bogdanovic
0 komentar

Osam golmana sa prostora Ex-YU branilo je ove godine boje bundesligaških klubova. Jedan od njih, koga ćemo i naredne sezone gledati u najboljoj ligi na svetu, Matija Špikić, dao je veliki doprinos u obezbeđivanju bundesligaškog statusa ekipe Ajzenaha. Dvadesetosmogodišnji čuvar mreže iz Ludbrega, stigao je do najjače lige na svetu preko Varaždina, švedskih AIK-a i Eskilstune, grčkog Olimpijakosa i norveškog Kristiansanda, i pokazao da pripada tom društvu.

U razgovoru za Balkan-Handball.com, nekadašnji juniorski reprezentativac Hrvatske u generaciji 1996, prenosi svoje bundesligaško iskustvo:

  • Bila je ovo jedna fantasticna sezona za Eisenach, s obzirom da je to ekipa koja je kao drugoplasirana ušla u Bundesligu prošlog leta. Na kraju smo završili kao 14. na tabeli, sa samo dva boda manje od jedanaestoplasirane ekipe. Rekao bih da smo nadmašili očekivanja, s obzirom da su nam skoro svi prognozirali uverljivo ispadanje iz lige – kaže Špikić i apostrofira iskustvo igranja u Nemačkoj:
  • Bio sam u dosta različitih, dobrih liga i video dosta različitih stilova rukometa i trenera što mi je donelo dosta iskustva i napokon došao do najjače lige na svetu. Osećam da sam dobro iskoristio šansu koja mi je pružena, dosta sam igrao i izborio se za minutažu i drago mi je da sam u dobroj meri uspeo pomoći Ajzenahu da ostvari ovaj istorijski rezultat. Zadovoljan sam, bilo je puno odličnih partija. Za prvu sezonu, dobro je. Mesta za napredak je jako puno, pre svega da budem što konstantniji. Trebalo je i malo vremena da se prilagodim na ovaj nivo, jer svako kolo igraš protiv vrhunskih igrača. Sezona je bila jako zahtevna, ali sam stvarno uživao. Uvek je bio san zaigrati u Bundesligi, igrati u punim dvoranama i protiv najboljih ekipa. Igrao sam i ranije protiv dobrih timova, ali ovo je nešto drugačije. Svaka utakmica u Nemačkoj je „na nož“.  Ostajem u klubu i druge sezone i plan nam je u svakom slučaju napraviti još jedan iskorak prema napred.

Može li Ajzenah da napravi više od ovoga naredne sezone?

  • U ligi je svako mogao da dobije svakoga i nema mesta za opuštanje. Ove sezone su Magdeburg i Berlin bili stvarno dominantni, svi ostali su bili ranjivi.  Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakoga. Jedino nas je Magdeburg dva puta razbio, ali približićemo se malo i njima – zaključuje Matija Špikić. a

PHOTO: ThSV Eisenach Facebook

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball