Uspješno završen turnir „Snaga djece u pokretu – Croatia Trophy“, Rovinj 2017. - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Uspješno završen turnir „Snaga djece u pokretu – Croatia Trophy“, Rovinj 2017.

Uspješno završen turnir „Snaga djece u pokretu – Croatia Trophy“, Rovinj 2017.

zika.bogdanovic
0 komentar

*Više od 2000 sudionika * Izabrani najbolji klubovi  iz 9 zemalja u dobi od 9 do 17 godina !

U subotu 15. travnja, svečanom podjelom pehara, medalja i nagrada, završio je  Međunarodni dječji rukometni i nogometni turnir „Snaga djece u pokretu ( Youth – Movement – Power), koji se od 12. do 14. travnja 2017. po četvrti put uspješno održao u Rovinju.

Paralelno s odvijanjem Turnira,  pod pokroviteljstvom Hrvatskog pedijatrijskog društva Hrvatskog liječničkog zbora, 12.04. je u u MMC- u Rovinj organizirana javnozdravstvena tribina pod nazivom “Socijalizacije djece oboljele od rijetkih bolesti“, u  cilju kvalitetnog uključivanja oboljele djece u društvo vršnjaka i  širu društvenu zajednicu, s predavanjima uglednih pedijatara:

Prof.dr.sc. Aida Mujkić, Predsjednica Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a, * Saša Ilić, potpredsjednik Udruge za  MPS (Mukopolisaharidozu),  Srbija * Dr. Zoran Dimeski, The association of citizens for rare disease “Life With Challenges”, Makedonija * Doc.dr.sc. Irena Bralić,  prim.dr.med., spec. pedijatrije, autorica sveučilišnog udžbenika  „Prevencija bolesti u dječjoj dobi” s predavanjemna temu „PARTNERSTVOM RODITELJA I LIJEČNIKA  DO  ZDRAVLJA DJECE“

Natjecanje više od 100 sportskih ekipa (50 klubova) iz 9 europskih država : Austrije,  Bosne i Hercegovine, Crne Gore,  Danske, Italije, Mađarske, Slovenije, Španjolske  i Hrvatske odvijalo se u odličnoj atmosferi na 7 lokacija (3 nogometna terena , 2 rukometne dvorane i  1 vanjsko rukometno igralište u Rovinju, te Dom sportova Mate Parlov u Puli), uz poštivanje načela Fair Playa u pobjedi ali i u porazu.

Grad Rovinj koji od 2013. godine nosi titulu „Grad – Prijatelj djece“ bio je pravi domaćin natjecateljima u dobi od 9 do 17 godina, kojih je sveukupno bilo više od 2000.

Posebno velika pozornost je posvećena djeci i odraslima s rijetkim bolestima koji su odigrali prijateljsku utakmicu mini rukometa i nogometa s ambasadorom Turnira, vrhunskim sportašem Mirzom Džombom, ujedno i izaslanikom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u nacionalnom sportsko – edukativnom projektu „Aktivna Hrvatska“. Na dan otvorenja, na glavnom gradskom Trgu, najpoznata hrvatska fitness trenerica Renata Sopek i glavni trener Ivan Antunović su sklopu nacionalnog sportsko – edukativnog projekta „AKTIVNA HRVATSKA“ vodili fitness program za više od 100 prijavljenih građana Rovinja.

Na svečanom otvorenju dobrodošlicu svim sudionicima je zaželio  Marino Budicin, dogradonačelnik Grada Rovinja a mimohod domaćih i stranih ekipa  predvodila je Rovinjska limena glazba pod vodstvom dirigenta Giuseppea Bartolija. Već tradicionalno, svečanost je obogatio i odličan nastup rovinjskih mažoretkinja uz stručno vodstvo trenerice Martine Tonelli .

Tijekom odvijanja sportskih natjecanja, u suradnji sa Hrvatskim rukometnim savezom, održala  se i promocija Europskog prvenstva u rukometu EURA 2018. Posebna atrakcija bila je i službena maskota EURA 2018 u Hrvatskoj, pas tornjak pod imenom TOR koja je bila prisutna i na finalnoj dodjeli priznanja najboljima.

REZULTATI TURNIRA – NAJBOLJI KLUBOVI PO GODIŠTIMA:

RUKOMET – DJEČACI            

Godište          3 . mjesto                             2. mjesto               1.mjesto                                                             

  1. RK ZG Dubrava  (CRO)   HC Gorenje Velenje (SLO)    RK MAKSIMIR PASTELA (CRO)

2004./2005.  RK Maksimir Pastela 2 (CRO) HC Gorenje Velenje (SLO) RK MAKSIMIR PASTELA 1 (CRO)

2002./2003.   Maksimir Pastela 2 (CRO)   HC Sisak (CRO)   HC BARCELONA (ES)                          

2000./2001.    HC Linz   (A)        HC Maksimir Pastela (CRO)    RK ROVINJ (CRO)                                 

RUKOMET –  DJEVOJČICE

Godište              3. mjesto                                2. mjesto                          1. mjesto

2004./2005.      ŽRK Rovinj (CRO)     ŽRK Buzet (CRO)    WHC TOROKSZENTMIKLOSI (HU)

2002./2003.  HC Bajnok Nemesvamos (HU)    RK Murvica (CRO)     WHC VIBORG (DK)

2000./2001   ŽRK Prvi As (CG)   ŽRK Koka Varaždin ( CRO)    BAJNOK NEMESVAMOS (HU)

NOGOMET

Godište                 3. mjesto                                 2. mjesto                                      1. mjesto

2006./2007.        FC Wiener Linien (A)    NK  Istra 1961    (CRO)   FC ADMIRA WACKER (A)

2004./2005.        FC Wiener Linien (A)   FC Admira Wacker (A)     NK ULJANIK  (CRO)

2002./2003.  NK Rudar Labin (CRO)   NK Dinamo Zagreb (CRO)    FC FORZA CORRAGIO (IT)

2000./2001.        FC Wiener Linien (A)             NK Varaždin (CRO)      NK ROVINJ (CRO)

Pored svih natjecatelja, veliku pohvalu zaslužuju i organizatori, suci, voditelji statistike i brojni volonteri te partneri  i sponzori Turnira:  BIOMARIN, HUMMEL,  KOTANY, SALMING, PAGO, P.I.P, VELIS, EXOTIC KING , MAISTRA, TZ Grada Rovinja, Grad Rovinj

Zahvaljujemo se svima i veselimo neponovljivim trenucima druženja i natjecanja sljedeće godine u Rovinju, na jubilarnom 5. Međunarodnom dječjem sportskom turniru „Snaga djece u pokretu“!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball