Ustoličen Veselin Vujović: Slovenija može da osvaja medalje! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ustoličen Veselin Vujović: Slovenija može da osvaja medalje!

Rokometna zvezda Slovenije je na PRESS konferenciji predstavila novog selektora muške reprezentacije – naslednika Borisa Denića. To je Veselin Vujović, kako su mediji i najavljivali prethodnih dana. Treneru PPD Zagreb koji će u narednom periodu obavljati dvostruku ulogu na relaciji od nekih 150 kilometara, pomagaće bivši slovenački reprezentativac, Uroš Šerbec.

– Imali smo tri kandidata, a pored Vujovića to su bili Raul Gonzales i Branko Tamše. Odlučili smo se za Vujovića za koga smatramo da je kvalitetna i harizmatična osoba, koja može dosta dati slovenačkom rukometu. Prvi cilj su mečevi sa Letonijom i Slovačkom u junu, a dugoročni – plasman na Olimpijske Igre u Riju – rekao je prvi čovek slovenačkog rukometa Franjo Bobinac.

Već u prvoj izjavi domaćim medijima, Veselin Vujović je najavio najviše ciljeve:

– Novac nije bio glavni motivator. Imam još uvek dosta motiva, a mišljenja sam da Slovenija ima kvalitete da osvaja medalje na prvenstvima. Slovenija u većem delu meča igra dobro, a zatim padne. U tome vidim šansu za napredak. Kao trener sam bio ljubomoran na nekadašnje slovenačke selektore koji su imali takve igrače kao što su Zorman, Gajić, Mačkovšek, Žvižej, verujem da ćemo napraviti nešto ogromno – bile su prve reči Veselina Vujoviča koje prenosi rokomet.net.

Ugovor je potpisan na tri godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *