Balkan-Handball.com

Uživo iz Turske: „Polufinale Balkansko pa svi na more Jadransko“

PIŠE: BRANKA ZEC
Golmanka reprezentacije Slovenije

Merhaba iz Mersina, ustvari iz Adane. Zbog tehničkih problema, odnosno nepostojanja odgovarajuće dvorane u Mersinu za rukomet, sve rukometne reprezentacije smeštene su u „malom“ gradu Adani koji ima „samo“ dva miliona stanovnika. U selu koji se nalazi van grada sa nama, smešteni su i veslači i kajakaši.

slovenkePrvo zanimljivo dogadjanje ovde, svakako je bilo otvaranje Mediteranskih igara u Mersinu. Isti protokol kao na Olimpijskim igrama i moglo bi se reći da su ovo male Olimpijske igre na kojim sportisti iz 24 države sa tri različita kontinenta predstavljaju svoju zemlju. Super je upoznati i družiti se sa drugim sportistima koji nastupaju pod zastavom Slovenije. Naravno i sportiste drugih zemalja jer je ovo zaista posebna prilika da svi budemo u isto vreme na jednom mestu.

U slobodno vreme pratimo i navijamo za naše, koji su baš uspešni. Posebno u judu i plivanju. Možda da smo u Mersinu, bilo bi nam još zanimljivije jer je poznato da smo mi iz rukometa dobro društvo i da nam nikad nije dosadno.

slovenija_zene2Po selu se je priča :), da je Slovenija došla u najjačem sastavu na igre. To je istina. Spremamo se za kvalifikacije koje nas čekaju u oktobru, a ovde smo došli sa ciljem da svaku utakmicu odigramo što bolje možemo. Sada kada smo završili prvi deo takmičenja mogu slobodno i glasno da kažem – Slovenija je u polufinalu!

Posle naporna četiri dana čekaju nas dva dana odmora koje ćemo naravno iskoristiti maksimalno za odmor i pripremu na polufinale. Sigurna sam da neće izostati ni neko malo opuštanje na bazaru (zna se šta opušta žene =shopping).

Ne smem zaboraviti, idemo sigurno navijati za naše muškarce, igraju protiv Tunisa i pobedom bi obezbedili plasman u polufinale, kao i mi.slovenke_slovenci

Toliko za sada od mene, veliki pozdrav svima i da se ne zaboravi –

POLUFINALE BALKANSKO, A POSLE SVI NA MORE JADRANSKO! :)))

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *