Vardar slavi, Strahinja Milić: "Pokazali smo da budžet nije sve - Još 10 godina u Skoplju, nadam se" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vardar slavi, Strahinja Milić: „Pokazali smo da budžet nije sve – Još 10 godina u Skoplju, nadam se“

Vardar slavi, Strahinja Milić: „Pokazali smo da budžet nije sve – Još 10 godina u Skoplju, nadam se“

zika.bogdanovic
4 komentari

Na pripremama mediteranske reprezentacije Srbije, dobro poznato lice, golman skopskog Vardara, Strahinja Milić. Već par dana posle velikog trijumfa u makedonskom šampionatu i slavlja, Džambo se javio treneru Vladanu Jordoviću i zauzeo svoje mesto među stativama selekcije koja će od 20. do 30. juna učestvovati na Mediteranskim Igrama u Mersinu:

– Ne mogu reći da sam svež. Sezona je bila teška, a finiš naporan i fizički i psihički – kaže Milić i nastavlja o reprezentaciji:

– Ovo jeste izazov, jer se radi praktično o B selekciji. Na meni je da se pokažem u najboljem svetlu, kako bi selektor, da li to bio Vranješ ili neko drugi u budućnosti mogao da računa na mene.

Za protivnike imate Alžir, Grčku i Tunis u grupi B?

– Alžirci će doći sa A selekcijom, tako da koliko god da smo dobri, oni imaju iskustvo sa velikih takmičenja. Tunis dolazi gotovo kompletan, bez Meganema, Teža i Žaluza, kako sam čuo. To je sjajna reprezentacija. Daćemo sve od sebe. Imamo kvalitet, samo da se uigramo. Ovo je, doduše, sve moja generacija. Generacija koja je obećavala, a ništa nije uradila. Nadam se da će sada nešto i napraviti.

Kako si zadovoljan sezonom u Vardaru? Stigla je titula, a u poslednjih par meseci, branio si dobro.

– Uvek može bolje. Titula je izvukla sve. Pogodila se i moja forma  u najvažnijem delu sezone. U prvoj polusezoni sam bio loš. Odigrao sam par utakmica dobro, a sve ostalo je bilo slabo. Proleće je donelo bolju formu, a kao šlag na tortu je došla završnica SEHA lige, od koje je krenulo sve na bolje.

Slavilo se ovih dana u delovima Skoplja gde je sve crveno-crno…

– Presrećan sam zbog titule, jer su nas potcenjivali tamo dole. Metalurg ima gotovo duplo veći budžet, ali smo pokazali da budžet nije sve. Hvala svima koji su nas podržavali, “Komitima”. Moram da se zahvalim i Marinku Torbici, koji je radio sa nama u prethodnih mesec dana na kondiciji. Živeli smo zajedno, puno mi je pomogao.

O budućnosti se sve već zna…

– Potpisao sam novi ugovor na dve godine, zadovoljan sam. Ako sve bude kako treba, nadam se da ću ostati još 10 godina.

Možda vam se dopadne

4 komentari

Vardar fan 08/06/2013 - 11:01

DZAMBO LEGENDO !!!

Odgovori
Metalurg fan 08/06/2013 - 15:05

Posledna ke ti e debel.

Odgovori
Vardar fan 11/06/2013 - 00:38

Hahaha sanjaj samo :))))

Odgovori
TORBA 08/06/2013 - 19:01

Dzambo ovaj tekst mi je jaci od svake zlatne medalje!
Napred majstore vratio si se u igru!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball