Veselin Vujović pred start Želje u EHF Kupu: Oprezno na Luksemburžane! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Veselin Vujović pred start Želje u EHF Kupu: Oprezno na Luksemburžane!

IZ NIŠA: Kristina Krstić

Evropsku priču Železničar započinje iz Niša, gde će u prvom kolu EHF Kupa, dočekati Kaerjeng. Očekivanja trenera Veselina Vujovića su velika. Ipak, pre nego što je govorio o Luksemburžanima, iskusni strateg nije mogao, a da se ne osvrne na poraz u SEHA ligi.

Veličina sporta i jeste u tome što veoma brzo imaš šansu da popraviš utisak,  podigneš samopouzdanje i atmosferu. Nama je ta šansa veća u subotu. Moram da kažem da smo se propisno obrukali u prvom kolu SEHA lige. Ipak ovo je sasvim drugo takmičnje, drugi pristup. Ja znam da smo razočarali publiku, ali ako se publika koja prati klub, razočara posle jedne utakmice, šta treba da rade trener i igrači.  Još mnogo utakmica je pred nama, jer nije sve onako kako počne, već kako se završi, rekao je Vujović, a zatim nastavio o narednom protivniku.

Reč je o jednom dobro kompenzovanom sastavu. Imaju nekoliko stranaca. Tu je i reprezentativac Makedonije Temelkov, koji je igrao još dok sam ja bio selektor. Na srednjem beku je Francuz, na levom beku Radojević igrač iz Srbiji. Ozbiljan su sastav, ali je mislim da igramo bolji rukomet, da smo bolji i da ćemo proći. U Luksembur uglavnom idu igrači koji su na zalasku karijere. Koji dođu tamo, a zatim rade, treniraju. To nije profesionalni odnos, ali ne treba zanemariti kvalitete tih igrača. Ukoliko se to desi mogu da naprave ozbiljan problem. U poslednjih nekoliko godina su se sretali sa timovima iz Srbije i bili uspešniji, nadam se da im to ovoga puta neće poći za rukom. Mi imamo nekoliko povređenih igrača, pored toga su iskrsli još neki problemi. Međutim ako ne budemo pokazali svoje lice i budemo doveli ovu rundu i prolazak u drugo kolo u pitanje to će već biti veliki problem.

Situacija sa igračkim kadrom gora je nego pred meč sa Vojvodinom. Neki igrači nisu prijavljeni za ovo kolo, imali smo problema sa  Evropskom federacijom. Pored Predraga Vejina, neće nastupiti ni golman Danilo Mihaljević, pa je tako niški tim sveden na jednog čuvara mreže.

Duel u hali Čair zakazan je za subotu u 18:30h, a ulaz je slobodan.

Potraga za golmanom i dalje traje

Videlo se u prvom kolu SEHA lige da je neophodno pojačanje na poziciji golmana, što je problem koji postoji od početka sezone. No rešenje za sada nije na vidiku.

Mi razmišljamo da treba da dovedemo nekog vrhunskog golmana, ali verujte mi ti golman imaju svoje klubove. Niko nije čekao Železničar da bi dobio angažman. Evidentno je da će to biti stranac, jer na području Srbije mi ne možemo naći takvog golmana. U igri su jedan Izraelac, Makedonac, Francuz, Iranac, ali ništa od toga nije ono što mene kao trenera zadovoljava. Glupo je da dovodimo neke prosečne golmane, trošimo pare, pa da posle bude još veće razočarenje. Tako da ćemo sačekati imamo vremena. Sreća je što igramo SEHA ligu koja traje dugo i ima puno utakmica.

Strateg Nišlija ističe da klub ne planira da angažuje igarača na poziciji desnog beka već da će sačekati povratak Vejina.  

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *