Balkan-Handball.com

Veselin Vujović: Želimo Džamba ako se uozbilji – Ocvirka nećemo na godinu dana

U prvom ovosezonskom odmeravanju snaga, niški Železničar slavio je u Šapcu protiv Metaloplastike 30:27. Prvi put pod vođstvom Veselina Vujovića, Nišlije su u jednom trenutku gubile -8 (10:18), ali su na kraju smogle snage za preokret i prvu radost, dva dana pred revanš sa Šapčanima i premijeru novog tima u hali „Čair“.

Veselin Vujović, u razgovoru za Balkan-Handball.com, dao je odgovore na dve teme – zainteresovanost za golmana Strahinju Milića i najboljeg strelca proteklog Evropskog prvenstva juniora, zlatnog Slovenaca, Gregu Ocvirka.

  • Želimo Džamba Milića, ne samo Železničar, nego mnogo klubova u Evropi, ali pod uslovom da on čovek shvati da je sport odricanje, suze, napor, krv i da se samo tako postižu rezultati. Nije on otišao iz Skoplja zbog kvaliteta već zbog neprofesionalnog odnosa. Ako mu se kaže da dođe sa 15, 20 kilograma manje, a on doda preko leta toliko, onda je to nepoštovanje kluba i ljudi. Najviše u svemu tome gubi on.

Uvereni ste da možete da povratite njegovu motivaciju za sport?

  • Ja sam trener koji ga je sa nepunih 15 godina zvao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. To on zna, svih ovih godina ga pratim, i kada je imao sukob u Partizanu, doveo sam ga u Vardar. Istorija se ponavlja. Voleo bih da dođe u Niš. Imamo odličan odnos, ima respekt prema meni iz koga bi proizašla mogućnost da povrati motivaciju i profesionalni odnos prema rukometu. Samim tim bi postao i ostao vrhunski golman što zaslužuje. On bi bio značajno pojačanje za Železničar, ali ne bih voleo da stavljamo kaluzule u tom smislu šta on mora da uradi. To ne želim. U kontaktu smo, iako ne dođe, jako ga cenim kao ličnost i sportistu. Drago bi mi bilo da mu budem trener.

Mandatory Credit ©SEHA/ Stanko Gruden

Za „Delo“ ste spomenuli i mladog beka Celja PL, briljantnog u velikom trijumfu Slovenaca na EP juniora, Gregu Ocvirka…

  • Pokušali bi da to ne bude da mi Ocvirka obučavamo za Celje, već da napravimo dogovor da Ocvirk bude tri, četiri godine ovde. Da na neki način mi uberemo plodove nekog rada sa njim. Nemamo potrebu da pozajmljujemo. Imamo Sretenovića, Milovanovića, malog Milosavljevića iz Zvezde. Nije realna opcija da obučavamo nekog godinu dana za Celje, u kome trenutno nema mesta za njega. Interesantan je igrač. Nema visinu, ali je eksplozivan, jako upotrebljiv, tako modernom igrom bi pokrenuo i neke nove igrače koje ne igraju na tom nivou. On je član juniorske zlatne reprezentacije i to se mora poštovati.

Pobedili ste u Šapcu i posle -8….

  • Uslovi u Šapcu su bili nenormalni, bilo je 50 i nešto stepeni. Metalopasltika je jako dobro trčala, gubili smo osam razlike i pored svega bio sam miran. U fazi smo gde smo dosta teški, gabaritni igrači teže ulaze u formu od mlađih i lakših igrača Metaloplastike. Znao sam da ćemo raotacijom uhvatiti Metaloplastiku. Bilo je šala sa trenerom Teodorovićem, drago mi je da su se odnosi na relaciji dva kluba popravili. Jako je dobro da smo pobedili zbog svega što će pratiti Želju ove godine. S druge strane, bilo je puno propusta, i to je dobro, da igrači shvate da su daleko od favorita u bilo kom takmičenju – kaže Veselin Vujović.

Sa Nišlijama u Šapcu su bili i Predrag Vejin, kao i Marko Ćeranić, dva potencijalna počanja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *