Balkan-Handball.com

VIDEO: Đukić vodi Izraelce u „Moraču“: „Crna Gora veliki favorit“

Šest dana priprema u Kovilovu nadomak Beograda, iza je reprezentacija Izraela. Selekcija koju predvodi srpski trener Dragan Đukić, pokušaće da dvomeč sa Crnom Gorom u okviru kvalifikacija za EURO 2014 učini što je moguće zanimljivijim. Dve dobre partije na startu kvalifikacija sa Češkom (22:27) i Nemačkom (27:30), pokazale su da Izraelci imaju određeni potencijal, koji bi trebalo pretvoriti u kvalitet u narednom periodu. Sa njima su se u Beogradu spremali i Portugalci, a u prijateljskom odmeravanju snaga – viđen je remi, 26:26.

– Vrlo sam zadovoljan urađenim u ovih šest dana u Srbiji. Imali smo mir, radili zajedno sa Portugalcima, spremali se za dvomeč sa Crnogorcima. Crna Gora je veliki favorit u obe utakmice, ali probaćemo da iznenadimo u revanšu. Biće jako teško, jer su Crnogorci nadomak plasmana u Dansku. Imaju negativno iskustvo od pre dve godine sa Izraelom, tako da će biti dodatno motivisani. To je jedna dobra ekipa sa dobrim trenerom. Mi nećemo biti opterećeni, nemamo imperativ pobeđivanja, to nas je dovelo i do dobre igre protiv Nemačke i Češke. Ovo je ekipa u formiranju. Dani dobrih rezultata su tek pred nama.

Prvi meč je na programu u podgoričkoj „Morači“ u sredu od 18 časova, a Crna Gora će i u ovoj EHF nedelji biti oslabljena neigranjem Žarka Markovića.

One Comment

  1. Pingback: Crnogorci “uprskali” u Izraelu – Đukićeva četa slavi prvu pobedu! :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *