Balkan-Handball.com

„Više boli način na koji smo izgubili nego tih pet razlike“

Reprezentacija Srbije poražena je od Belorusije 35:30 (16:15) u prvom kolu grupe A Evrpskog prvenstva u Gracu. Igrači i selekotr Nenad Peruničić nakon meča bili su kritični i istakli da Srbija nije bila na nivou na kom bi trebaloi da je zasluženo izgubila.

Nenad Peruničić: Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike.Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstuili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni. Na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 godlova.

Peruničić je još istakao: 

 • Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički.

Kako ćete spremiti ekipu za naedni meč?

 • Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo.

Stefan Vujić je dobio dosta batina, posle svakog duela sa stamenim Belorusima je ostao na parketu i tražio pomoć, a posle meča se trudio trezveno da razmišlja.

 • Nismo toliko loše otvorili utakmicu kako inače umemo, ali ni ovo što smo odigrali nije dovoljno. Odigrali smo solidno prvo poluvreme, iako nismo pomogli golmanima, imali su čiste izgrađene šuteve, sa distance i poludistance, nisu videli odakle stiže šut. U napadu dali smo dosta golova, ali imali smo tu crnu rupu, nekonkretnost i strah pojedinih igrača. Jedva čekamo sledeću utakmicu.

Šta ćete uraditi po tom pitanju?

 •  Mentalna snaga je sve, videćemo koliko brzo ćemo se spremiti i preboleti. Na nama je sve, ne može selektor da uđe u teren, mada bi voleo da nam nalupa šamare.

Juri Ševcov je na konferenciji za štampu rekao:

 •  Imamo dobar start na turniru, što je važno. Očigledno smo imali probleme u prvom poluvremenu, ali smo kasnije uspeli da se trgnemo. Imali smo dosta penala, iskuljučenja, ali na kraju smo uspeli da pobedimo. Čestitam Srbiji na fer igri i želim im sreću.

One Comment

 1. Niko

  10/01/2020 at 08:43

  Niti imam nesto protiv trenera ni ekipe ali Ove izjave su neodgovarajuce I vise politicke nego rukometne.
  Da odbrana nije dobra videlo se mnogo ranije
  Pricati o mentalitetu I volji je stalna prica, ali ako vi ne postavite pravu odbranu sa pravim igacima na pravom mestu tu i volja pomaze. Ali ako je sve naopacke niti se zna no ko kosi ni ko vodu nosi onda je takav rezultat. U neka sretna vremena se igrala odbrana u odnosu na golmana gde je on najslabiji tu je odbrana najjaca
  Ostaje pomozi Boze

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *