Vladan Matić: Želim najbolje za baraž - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vladan Matić: Želim najbolje za baraž

Vladan Matić: Želim najbolje za baraž

zika.bogdanovic
1 komentar

Posle debakla na EURO 2014, reprezentacija Srbije se nalazi na „novom početku“. Vremena za gledanje u prošlost nema, baraž sa Češkom je već za dva meseca, a selektor Vladan Matić, okupio je „orlove“ u Kovilovu, gde će se spremati za prijateljske duele sa Slovačkom u Zrenjaninu i Smederevu u petak i subotu.  Na samom startu, šef struke „orlova“, suočio se sa kadrovskim problemima:

– Imamo problema sa povredama. Uroš Mitrović se povredio na zadnjoj utakmici za svoj klub, nemamo sreće sa srednjim bekovima. Vujin će biti u sredu sa nama, trenirati i vratiti se za Nemačku, a Flensburg je zamolio da Draško Nenadić ostane u klubu, s obzirom da je u periodu posle operacije kolena. Šešum se priključuje u utorak, kao i Stanić. Imaćemo priliku da proverimo neke nove snage. Svi ostali momci su zdravi.

Od novih imena, tu su Strahinja Stanković i Novak Bošković.

– Stankovića poznajem iz domaće lige. Od Dragana Đukića, selektora Izraela, dobio sam pohvale i preporuke za Boškovića, koji nastupa u tamošnjem Makabiju. Poznajem ga iz Kopera od prošle sezone. U prvom delu sezone nije igrao zbog Krivokapića, ali je u drugom delu to izgledalo sasvim korektno. Zaslužuje priliku da pokaže šta može.

Na spisku nema nekolicine standardnih reprezentativaca, Manojlovića, Toskića, Nenadića, itd. Da li su to promene za duži vremenski period?

– Nisu to promene za stalno. Nemam nameru da se prepucavam sa igračima. Imam neku svoju viziju. Hoću da vidim šta mogu da pruže i neki drugi igrači. Toskiću sam zahvalan, on je momak ui godinama, ima porodicu, a ja želim da proverim neke mlađe snage. Hoću pivota od dva metra, želim to da probam sa Beljanskim i Marsenićem. Manojlović je dobar igrač, neka odmori, možda će u junu ponovo biti sa nama. Ne vidim u tome ništa dramatično. Nema ni Nenadića, jer želim da vidim neku drugi tip srednjih bekova. Nije bio ni Šešum,pa je sada ponovo tu. Tražimo najbolju varijantu za naš rukomet i želimo da se dokopamo Svetskog prvenstva u Kataru.

Da li će Slovaci doći u najjačem sastavu?

– Nadam se da će biti tako. Nismo mogli da biramo rivala, to je to što smo mogli da nađemo. Imali smo sreće, jer je to sličan način igre. Liče na Čehe, biće to dobra provera. Žao mi je što neće biti Mitrovića, da se bolje uigramo.

Kako sada gledate na epizodu EURO 2014?

– Sve je bilo haotično. Nisam imao priliku da dovoljno upoznam igrače. Proveo sam tek dva meseca pre toga na mestu selektora. Prošlo je kako je prošlo, gore nije moglo. Nismo imali ni sreće. Sada se bolje poznajemo i verujem da će biti bolje. Nemam problema sa samopouzdanjem, kao ni igrači. Održavamo kontakte, a sada smo se opredelili za ovu grupu igrača.

Protivnik u baražu za SP 2015, Češka, nije imala uspeha na EURO 2014…

– Šanse su 50-50. Imaju iste probleme, ali i kvalitetne igrače kao mi. Ne bismo trebali njih da gledamo, već da rešavamo stvari u našoj kući. Optimista sam i verujem da će sve na kraju biti dobro – zaključio je Matić za sajt rss.org.rs.

Možda vam se dopadne

1 komentar

papen 03/04/2014 - 12:23

ma gde je mali ilic na spisku?

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball