Balkan-Handball.com

Vladimir Dragićević (Kolubara): "Pobeda donosi titulu!"

Pred derbi sezone između Partizana i Kolubare, u sredu na "Banjici" od 18 časova, razgovarali smo sa trenerom lidera Superlige iz Lazarevca, Vladimirom Dragićevićem. Velika očekivanja srazmerna su ulaganjima u ekipu Kolubare, a ona su ove godine vezana za osvajanje jednog ili oba pehara, za razliku od prethodne, kada su Lazarevčani završili kao drugi u šampionatu iza Zvezde, a u finalu Kupa bili poraženi od Partizana.

 Svi se slažu da je ovo utakmica koja će umnogome rešiti zagonetku oko novog šampiona Srbije. Imate bod više od Partizana i desetak u odnosu na ostale konkurente. Šta očekujete na "Banjici"?

– I Partizan i Kolubara su odmakli svojim rivalima, i evidentno je da će ovaj meč mnogo toga pokazati. Mislim da bi sa pobedom došli do titule. Međutim, neće biti lako, iako verujem da ćemo pokazati naš kvalitet, koji je sigurno veći od ekipe Partizana.

Proteklih dana po medijima smo mogli da čitamo da je vaša osnovna prednost, duža klupa?

– Sigurno da ekipa Partizana ima odličnu postavu, međutim, nema kvalitet sa klupe. Nemaju zamenu za Marjanca na srednjem beku, pa na levom beku, Martinović je daleko kvalitetniji od svojih zamena, Beočanina i Abutovića. Takođe, nemaju adekvatnu zamenu za golmana Stojkovića. Mi imamo golmane podjednakog kvaliteta, kao i tri srednja beka, Radišića, Lomića i Savića, koji daju mnogo prostora za manevar. To je samo jedan primer, gde smo u prednosti i gde je moja ekipa kvalitetnija.

Koliko će Lazarevčana biti na "Banjici"?

– Pokušavam da se isključim iz te priče, ali je gotovo nemoguće. Ljudi nas sreću na ulici, pitaju da li ima organizovanog prevoza. Iako ga ne bude bilo, mnogi će privatno doći, tako da sigurno očekujem veliku podršku, jer je to istorijska utakmica za tako mali grad, kao što je Lazarevac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *