Balkan-Handball.com

Vladimir Jevtić o krizi Železničara: Treba nam jedna pobeda da nas digne

PIŠE: Kristina Krstić

Dva poraza u samo tri dana pretrpeo je Železničar. Posle eliminacije u Luksemburgu, usledio je i poraz u SEHA ligi. Poraz koji donekle ohrabruje moglo bi se reći. 

Niški igrači ne traže alibi za poraz, iako ističu da nije lako igrati, posle svega što se desilo u prethodna nekoliko dana.  

Moram biti iskren jako težak poraz. Teška utakmica za nas posle puta, stigli smo jutros u pet u Niš. „Leteli“ smo iz Luksemburga preko Minhena – Frankfurta – Beograda pa autobusom za Niš. Igrati utakmicu posle toliko sati puta, ne mogu ni da sračunam koliko je naporno i preteško. Što se našeg protivnika tiče znali smo šta nas čeka. Mlada ekipa razigrana, brzo trče, rade brz centar konstantno. Brzo se vraćaju nazad, teško je igrati protiv njih.  Prvo poluvreme nismo mogli opet  da se sastavimo nikako. To je standardno od početka sezone. Svaku utakmicu imamo problem sa tehničkim greškama. Sada smo takođe dali rivalu tri- četiri lopte u ruke. Primili smo 20 golova u prvom poluvremenu što je sramota,govori u dahu pivotmen Nišlija Vladimir Jevtić i nastavlja. 

U drugom poluvremenu smo stegli tu odbranu. U napadu smo bili nešto pametniji, efikasniji nismo toliko gubili lopte. Ipak smo grešili dođemo u priliku da imamo gol razlike, napad opet napravimo glupost promašimo zicer, bacimo loptu u aut. 

Ne krije Jevtić da ekipi posle prošlogodišnjeg izdanja ne prija niz poraza.

Teško je… Jako teško da se naviknemo na poreaze posle prošlogodišnje sezone, kada bukvalno gotovo nismo znali za poraz. Pogotovo nama što smo bili tu. Sada su dosta jače ekipe, gust je raspored sve to stoji. Raduje me što smo dali sve od sebe, maksimalno se trudili. Ponosan sam na momke, jer znam da su svi izvukli maksimum posle onakvog poraza u Luksemburgu. 

Koliko je neočekivan poraz uticao na Vas?

Uticao je dosta, siguran sam da smo bolji od njih…  Opet i posle svega toga mislim da smo odirgali muški drugo poluvreme, srcem, hrabro. Vidi se boljitak, digli smo se u drugom poluvremenu, koje smo ranije igrali lošije. Čini mi se da sve ide na bolje, samo nam treba izgleda malo vremena da se poklope kockice i bićemo prava ekipa. Zahvalio bih se ovim ljudim što i dalje dolaze da nas gledaju i veruju u nas. Mogu samo da im obećam da ćemo svaku narednu utakmicu odigrati makismalno i da ćemo se dizati iz meča u meč.  

Vratili su Vam se povređeni igrači, napredak se vidi, šta se može očekivati u nastavku sezone?

Dosta nam znači povratak Peđe Vejina, koji je zbog nezgodne povrede bio dugo odsutan. Igrao je iako nije odradio nijedan trening sa ekipom, jer nije išao sa nama u Luksemburg. Hteo je da igra na svoju odgovornost i hvala mu na tome. U nastavku očekujem da počnemo da pobeđujemo, jer verujem da ova ekipa to može. I znam da ćemo biti bolji samo nam treba jedna pobeda da nas digne. No i ova utakmica nas je, i pored poraza, digla i pokazala da donekle možemo biti zadovoljni kako smo odigrali, zaključuje Jevtić.

FOTO: facebook.com/rkzeleznicarnis/

One Comment

  1. Mare

    13/09/2018 at 02:42

    Luxemburg i 5. ekipa Meskova jače ekipe?!?!
    Hahahah jao bre Sin Dragane,bas si luckast
    Vujo odlazi!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *