Vladimir Vujović u mega projektu ŽRK Vardar: "Odlazak u Skoplje najveći izazov u karijeri" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vladimir Vujović u mega projektu ŽRK Vardar: „Odlazak u Skoplje najveći izazov u karijeri“

Vladimir Vujović u mega projektu ŽRK Vardar: „Odlazak u Skoplje najveći izazov u karijeri“

zika.bogdanovic
0 komentar

Već  17.jula skopski ŽRK Vardar krenuće u sezonu punu izazova, kao tim koji je za godinu dana od makedonskog proseka izrastao u ekipu od čijh igračica i onoga što one mogu pružiti u narednih 10 meseci, zazire čitava rukometna Evropa. Jedan od onih koji je u Skoplje stigao privučen vrhunskim ambicijama i projektom, jeste i  hrvatski trener, Vladimir Vujović, koji će biti “desna ruka” Indire Kastratović, zadužen i za rad sa golmanima. Kao jedan od onih koji su učestvovali u stvaranju Međunarodnog Kampa rukometnih golmana u Makarskoj, bivšu golmansku veličinu iz Varaždina, zatekli smo i ove godine na Jadranu:

– Svaka relevantna ekipa koja želi napraviti određeni uspeh, pazi na svaki deo, svaki segment svoje igre, a tu su golmani nezaobilazni. Prema nekim statističkim pokazateljima, uloga golmana postaje sve bitnija i bitnija. Neki kažu 50%, neki kažu više, a ima i onih zlonamernih koji misle da su golmani manje bitni. U svakom slučaju, mislim da smo mi bitna karika u svakom uspehu. Bez golmana na visokom nivou u savremenom rukometu, teško je napraviti vrhunski rezultat.

Vujović se istakao radom i u Podravci, gde su u poslednjoj sezoni Žderić i Jelčić bile važan deo tima. U Skoplje dolazi i sa bogatim igračkim iskustvom, dva Kupa šampiona osvojena sa RK Zagreb početkom devedesetih, ali i iskustvom u radu sa ekipama u ulozi prvog trenera, kao i radu sa ženskom reprezentacijom Hrvatske:

– Sa Zagrebom sam osvojio 16,17 trofeja od kojih su najvažniji oni u Kupu šampiona. Karijera me vodila i u Split, Metković, kao i u Pariz, gde sam završio. Početak trenerske karijere bio je vezan za varaždinske prvoligaše. Jedan od legendarnih hrvatskih trenera, Zdravko Zovko me pozvao da budem član stručnog štaba u ženskoj reprezentaciji. Uvek sam sebe izgrađivao kao trenera, a naravno, sve ono što sam prošao kroz karijeru mi je pomoglo da se usavršim i u radu sa golmanima. Bez lažne skromnosti, mogu reći da su ove godine golmanke Podravke bile jedan od najjačih delova ekipe. Naravno, to je plod njihove želje, enormnog rada u koji sam i ja uložio dosta sebe.  To su bile Marta Žderić i Ivana Jelčić, radile su izuzetno kvalitetno i bile jedan od najboljih delova  ekipe.

Šta očekuje Inu Suslinu i Amandin Lejnaud od 17.jula?

– U Skoplju ću obavljati dve funkcije, jer pored rada sa golmanima, imaću i zadatak da budem Indirin pomoćnik. Svake godine, svakog meseca u svakoj utakmici, svako može napraviti određeni napredak. Ako želja i htenje budu na nivou, tu sam da im pomognem da kroz trenažni proces naprave novi iskorak. Nadam se da će to doneti rezultat klubu u celini.

O projektu novog ŽRK Vardar se uveliko priča. To je veliki izazov…

– Ovo je iskorak za mene. Za Hrvatsku sam bio vezan iz porodičnih razloga. Bilo je mogućnosti za odlazak na istok, ali to ostavljam za kraj karijere. Ambiciozan sam, želim da učestvujem u projektima koji podrazumevaju vrhunske stvari i rezultate. Vardar je sigurno najveći izazov u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Saradnja je uspostavljena na obostrano zadovoljstvo…

– To je veliko priznanje za moj rad. Veliko iskušenje, ali sportska ambicija me vodi. Kao golman sam u Zagrebu napravio sjajne rezultate, a sada je ovo početak jedne druge ere. Dolazak u Vardar me jako raduje, a nadam se da će biti razloga za veselje, ne samo stručnog štaba, već i čitave rukometne javnosti u Makedoniji – zaključio je Vujović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball