VOŠA JAČA BEKOVSKU LINIJU: Milić i Ocvirk stižu na "Slanu baru" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan VOŠA JAČA BEKOVSKU LINIJU: Milić i Ocvirk stižu na „Slanu baru“

VOŠA JAČA BEKOVSKU LINIJU: Milić i Ocvirk stižu na „Slanu baru“

zika.bogdanovic
0 komentar

U redove aktuelnog šampiona novosadske Vojvodine stižu dva velika pojačanja za srpske uslove. Dres desetostrukog osvajača pehara namenjenog najboljoj ekipi u Srbiji obući će povremeni srpski reprezentativac na poziciji desnog beka Milan Milić i slovenački levi bek – povratnik u „Slanu baru“ Gregor Ocvirk, potvrdili su za Balkan-Handball.com iz redova šampiona.

Dva predstavnika generacija 1998, posle odlaska Nemanje Pribaka u Izrael, podići će potencijal sastava Borisa Rojevića na bekovskim pozicijama i povećati, i onako veoma realne, šanse Novosađana da odbrane šampionski pehar.

Dvadesetčetvorogodišnji Milić stiže iz redova PPD Zagreb gde nije uspeo da se izbori na startu sezone za minutažu u konkurenciji hrvatskog reprezentativca Luke Lovre Klarice i raspucanog Mađara Čabe Leimetera. Sa Novosađanima je potpisao dvogodišnji ugovor.

Milić je prethodne tri sezone proveo u francuskom Nantu gde je stasavao uz Kirila Lazarova i povratak u srpski rukomet trebalo bi da mu donese, pre svega, veću minutažu i samim tim šansu da se izbori za reprezentativni status posle dobro odigranih Mediteranskih igara prošlog leta.

Nekada najbolji junior Evrope, Ocvirk, prošle sezone bio je deo novosadskog sastava.  Iza momka koji je u domovini nastupao za Celje PL i Jeruzalem Ormož, ostaju u periodi u Vardaru i švedskom Kristianštadu, a njegove šuterske karakteristike su svakako dodatna vrednost za kvalitet ARKUS lige.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball