Balkan-Handball.com

Voša pojačanja novim sponzorom pred Skjern: Spustiti Dance na ispod 25 golova

Rukometaši novosadske Vojvodine otvaraju novu stranicu klupske istorije. U nedelju će izabranici Đorđa Ćirkovića po prvi put zaigrati u grupnoj fazi EHF Kupa, kada će pred svojim navijačima od 20 časova i 15 minuta dočekati danski Skjern. Ekipa koja u svojim redovima ima par danskih reprezentativaca poput Markusena, Melgarda i Sondergarda, veliki je magnet za sve ljubitelje rukometa, ali i favorit, što posebno motiviše Novosađane:

– U goste nam dolazi jedna vrlo kvalitetna ekipa koja u svom sastavu ima nekoliko danskih reprezentativaca, poput, Markusena, Molgarda i Sondergarda koji čine „hardcore“ ekipe i koji su bitni ne samo za igru Skjerna već i danske reprezentacije. Osim njih, ima tu još vrhunskih igrača kao što su Kitigard, Rasmunsen, Nilsen, Svenson, golman Pederson i to je tih 8, 9 igrača koje rotiraju. Pratili smo ih čim smo saznali da će nam biti protivnici. Nešto slabije su igrali krajem prošle godine, ali od januara beleže sve pobede i u Novi Sad dolaze u usponu forme – rekao je Ćirković i dodao:

–Mogu da kažem da naš dvoboj predstavlja sudar dve rukometne filozofije, balkanske, odnosno skandinavske. I mislim da tu leži ključ. Šta će bolje funkcionisati: naša čvrsta odbrana ili njihov brzi napad? Smatram da je Skjern takva ekipa da može dobiti utakmicu igrajući na gol više, a da mi nismo. Tako da moramo ih spustiti na “zemlju“, smiriti ritam, spustiti Dance ispod 25 golova. Jedino tu leži naša šansa.

Kapiten Vojvodine Danimir Ćurković pozvao je navijače da dođu na Slanu baru:

– Nadam se da će biti puna hala i da će nam navijači pomoći da dobijemo dodatnu energiju jer ona nas može pogurati ka pobedi. Početak je takmičenja. Protivnicu imaju sjajne sastave. Skjern je zaista skup vrhunskih danskih reprezentativaca. Dobro smo ih analizirali, stručni štab nam je preneo njihove kvalitete i mane, a kao što sam rekao, naša šansa leži u velikom zajedništvu ekipe i publike, u energiji koja mora da nas nosi ka dobroj igri i pobedi.

 vosa_sogazSogaz osiguranje novi sponzor RK Vojvodina

Konferenciji je prisustvovao i Mihail Krimov, Izvšni direktor tog renimiranog svetskog osiguravajućeg društva – grupa Sogaz aktivno podržava sport, što je primer kroz generalno sponzorstvo prvenstva Rusije u fudbalu i hokeju. Dosta dobro razumem ulogu sporta u napredovanju zemlje i njenog prepoznavanja u svetu. Ovom saradnjom želimo da povećamo interesovanje u Srbiji za rukomet kako bismo, poučeni uspesima u prošlosti, vratili ovaj sport tamo gde mu je i mesto. Želim da se u svoje i ime kompanije zahvalim predsedniku Milanu Đukiću, direktoru Darku Jevtiću, treneru Đorđe Ćirkoviću i kapitenu Danimiru Ćurkoviću i da im poželim uspešne rezultate.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *