Vujović uzeo kapitalca, Ratko Nikolić u Vardaru! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vujović uzeo kapitalca, Ratko Nikolić u Vardaru!

vardar
Veselin Vujović i njegov gazda u Vardardu odlučili su se malo ozbiljnije pozabaviti problemom konkurentnosti Metalurgu, koji je u posljednje dvije sezone postao neprikosnoven u Makedoniji.

Sezona pred nama već sada izgleda jako interesantno, a činjenica da su oba makedonska kluba strašno aktivna na tržištu, da će oba igrati regionalnu ligu, samo podebljava taj interes, a kako sezona bude odmicala vjerojatno će rasti i naboj među dva gradska rivala.

– O Metalurgu ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme. Sada želimo iskoristiti što bolje regionalnu ligu, dokazati se kvalitetom, afirmirati igrače i pokušati izboriti Final Four – rekao je proslavljeni stručnjak Veselin Vujović u razgovoru za Balkan Handball.

Već tjednima Vardar slaže vrlo zvučan sastav za novu sezonu, a kao šlag na tortu svega dobrog što je utrženo trebao bi biti dolazak pivota srpske reprezentacije Ratka Nikolića. Do sada su to bila nagađanja, ali je Vuković otklonio sve dileme.

– Ratko je naš igrač i kada je spreman uvjeren sam da je među pet najboljih pivota svijeta.

Ako mislite da će se sve vrtiti oko Nikolića, grdo se varate. Kako bi Vardar mogao izgledati u novoj sezoni, debitantskoj regionalne lige, te koga je sve doveo, izdiktirao je trener.

– Reprezentativac Srbije, koji je igrao odlično u Španjolskoj, Dobrivoje Marković na lijevom krilu, poznati Čeh Sobol na desnom, Nikolić na pivotu, Ilija Abutović na lijevom beku, Stevan Vuković na sredini, radi se o igraču u kojeg imam ogromno povjerenje i koji će biti vođa novog vala crnogorskih igrača. Na desnom beku je Rus iz Čehovskih Arslanjan, brz, eksplozivan igrač. Doveli smo i mlađeg Lazarova, a kao jednog od vođa na parketu vidim Tihomira Dodera, bivšeg srpskog reprezentativca s kojim dobivamo iskustvo i kvalitet.

Nitko na ovom brdovitom Balkanu nije trošio i dovodio kao Vardar. Nitko ni blizu. S Vujovićem na klupi imaju poznatog i priznatog trenera, a što će sve to ulaganje donijeti, znat ćemo sredinom 2012. godine.

– Moje ekipe se mogu pobjediti, ali teško. Bit ćemo opasan protivnika svima, bilo kod kuće ili u gostima.

Pri dovođenju igrača, priznat će Vujović, vodio se željom "da igraju u oba pravca".

– Danas se puno trči i nastaju problemi kada treba mijenjati obrana-napad. Ako smo išli u snaženje momčadi, onda smo morali dovoditi kvalitetne igrače. Dugo godina na ovim prostorima samo su Zagreb i Celje mogli dovoditi velika imena, s regionalnom ligom ćemo svi dobiti.

S druge strane grada je Lino Červar i njegov Metalurg, koji je praktički reprezentacija Makedonije. U kakvim je Vujo odnosima s bivšim trofejnim selektorom Hrvatske?

– Jako korektnim. Od Lina se može puno naučiti, ponekad je stručnjak, ponekad showman, ali mu nitko ne može uskratiti sve što je postigao.

Može li Metalrug do toliko željene Lige šampiona?

– Dobio je izrazito laganu skupinu i vjerujem da će proći, a onda se moći nosititi na svom parketu i s mnogo momčadi u skupini Lige prvaka. 

Jedva čekamo okršaje ova dva trenera u novim okolnostima, nastalim povećanim ambicijama jednih i drugih. Zanimljivo ljeto samo što nije preraslo u još zanimljiviju sezonu. Rukomet na ovim prostorima treba upravo to. (M. Krasić) 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *