Balkan-Handball.com

VUJOVIĆ VS GOLUŽA – Trener Nišlija: Tatran apsolutni favorit

PIŠE: Kristina Krstić
 
Igrači Železničara meč 8. kola SEHA Gazprom lige dočekuju sa nadom da će publika prepoznati trenutak i doći u velikom broju da podrži klub. U Čair stiže možda najatraktivniji protivnik – Tatran iz Peršova.

Iako u poslednje vreme pružaju bolje partije u niškom klubu svesni su da uloga favorita ide gostima iz Slovačke.

Železničar je počeo da igra malo bolje, posle onih početnih utakmica u kojima se nismo baš prolslavili. Nekako smo se stabilizovali u onako skraćenom igračkom kadru, snalazimo se. Dolazi nam Tatran, jedna od onih ekipa koje mogu da pobede i Vardar, Zagreb, Meškov kada su u kompletnom sastavu. Sigurno najbolja ekipa koja u ovom prvom delu lige dolazi u Niš. Sa odličnim trenerom, bivšim selektorom hrvatske reprezentacije Slavkom Golužom, sa nekoliko čeških i slovačkih reprezentativaca, sa krilima koja mogu da igraju u bilo kojoj evropskoj ekipi. Hrstka i Stranovski na levoj, Čip na desnoj strani. Oni su apsolutni favoriti u ovoj utakmici. Uvek kažemo da bi bilo dobro da imamo podršku navijača. Ne ljutimo se mi što dolazi manji broj ljudi, doći će vreme kada ćemo igrati još puno bolje i kada će hala biti ispunjena, ističe trener Železničara Veselin Vujović.

Ono što raduje sve u Želji je povratak Predraga Vejina u tim. No, sa druge strane ozbiljnije je povređen Marko Milosavljević, koji će možda morati na dužu pauzu. Nišlije su od početka sezone ostale bez šestorice igrača, ali i pored toga, na iznaneđenje mnogih igraju bolje.

Sedmorice nema, dosta je teško, ali je čudno da igramo bolje sada bez sedmorice igrača nego onda. Mi nismo ni blizu onog što ja očekujem, što moramo biti. U pauzi koja će uslediti zbog Svetskog prvenstva, mi ćemo tražiti još nekoliko igrača da pojačamo neke pozicije. SEHA liga nam dobro dođe, jer igramo protiv ozbiljnih ekipa, afirmišemo igrače, stičemo iskustva. Shvatamo na kakav način se mora igrati u Evropi i kada dođe domaća liga bićemo za toliko jači. Ako bih u procentima govorio, mi smo na 40 – 50% od onoga kako bih ja hteo da igra Želja, ali za to je potrebo da imaš neophodne elemente da sve uklopiš kao trener, da igrački sastav bude na tom nivou da može da isprati moj ideje i da se naviknemo jedni na druge.

Na utakmici protiv Zagreba, još jednom je potvrđeno da škripi na golmanskoj poziciji. Traže Nišlije golmana, ali bez mnogo uspeha. Trener Vujović ističe da će iskusnog čuvara mreže, ukoliko bude neophodno, tražiti i na drugim kontinentima.

Situacija kakva je kod nas u klubu, da nađemo nešto  da bude dobro, a jeftino – teško je. Golmanski deficit je u Evropi i svetu. Veoma je teško naći dobrog golmana. Koliko god se trudimo radimo, pokušavali smo i sa nekim golmanima koji su čak i prestali da brane, pa da ih aktiviramo, napravimo nešto na tom planu, ali teško. Ja sam se sada okrenuo tom arapskom, azjskom svetu, pa tamo da nadjemo. Ako je Vardar mogao da nađe Alžirca, možda i mi nađemo. Možda nađemo nekog Argentinca, Brazilca ima dobrih golmana, samo da vidmo da li će hteti da dođu u Niš. Moraćemo nekako da se snađemo da izdržimo ovu godinu, a siguran sam da ćemo od iduće godine i kada na vreme budemo ragovali te neke stvari biti puno bolje,zaključuje Vujović.

Utakmica Železničar – Tatran zakazana je za sredu. Meč u Čairu počinje u 19h.

One Comment

  1. M

    07/11/2018 at 12:12

    KONSTANTNO SE KRITIKUJU GOLMANI U ZELJI ,ZAR JE MOGUCE DA MI U SRBIJI I NEKAD U JUGOSLAVIJI TREBA DA IDEMO DANAS U AMERIKU I AFRIKU DA TRAZIMO GOLMANE ZASUCITE BRACO RUKAVE DOVEDITE TRENERA GOLMANA DA RADI SA NJIMA I VIDECETE REZULTATE .VUJA PA MI SMO UVEK IMALI KVALTETNE GOLMANE I UVEK SMO IMALI TRENERE GOLMANA KOJI SU RADILI I FORMIRALI TU DECU KOJA SU IZNICALA U KVALITETNE GOLMANE I DOBRE SPORTISTE, DANAS NA ZALOST OD TOGA NEMA NISTA ALI SAM SIGURAN DA IMA KVALITETNE DECE I VREDNE ALI IM FALI KVALITETAN RAD I POSVECENOST .DA BI IMALI KVALITETNE GOLMANE EKIPE MORAJU DA IMAJU TRENERE GOLMANA KOJI SU STAJALI IZMEDJU STATIVA I KOJI MOGU DA PRENESU TO ISKUSTVO NA MLADJE KOJI DOLAZE .OSTAVIMO SE KRITIKOVANJA PRETVORILI SMO SE U SPORT KOJI JE BIO ODLIKA RADA ,VREDNOSTI I POZRTVOVANJA U SPORT GDE SAMO IZNOSIMO PRLJAV VES KRITIKUJEMO PLJUJEMO VEROVATNO JE TO TRENUTNO STANJE U DRUSTVU ALI MORAMO DA TO PREVAZIDJEMO AKO ZELIMO BOLJE NASEM RUKOMETU.NEMA REZULTATA BEZ RADA KRVAVOG RADA BRACO MOJA DRAGA .U SPORTU NEMA PRECICA SAMO RAD KONSTANTAN I NEMA SPAVANJA NA LOVORIKAMA NEGO SAMO RAD I POZRTVOVANOST ,OSTAVITE SE KRITIKA I NA POSAO DUG JE PUT DO USPEHA U SPORTU. POZDRAV ZIKO

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *