Vuković pred Hrvate (18h): "Nemamo gde nazad - Igrači će imati bolji pristup" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vuković pred Hrvate (18h): "Nemamo gde nazad – Igrači će imati bolji pristup"

Vuković pred Hrvate (18h): "Nemamo gde nazad – Igrači će imati bolji pristup"

2 komentari

 Dugo je trajala noć reprezentativcima Srbije posle meča sa Mađarima. Iako su u Kovilovo stigli oko pola 1, sastanak sa stručnim štabom je trajao sve do 4. Kako će se to odraziti na ekipu, kojoj je, očigledno, pored igre, zakazao i onaj voljni momenat u "Čairu" sa Mađarima, videćemo već danas protiv Hrvatske (18 časova):

– Ostali smo do četiri i nešto. Osećali smo potrebu, ne samo ja, već i veliki deo ekipe da o stvarima sa utakmice popričamo vrlo ozbiljno i otvoreno. Znate situaciju sa povredama, znate da nemamo milion igrača, kako bi te povrede nadomestili. No, najveći problem protiv Mađara, koji nisam mogao da očekujem ni u najluđim snovina, bio je nivo zalaganja. Na takmičarsku formu ne možemo da utičemo. Takmičarsku formu su doneli iz klubova, ali pristup i zalaganje mora da zabrine. Čak smo na sastanku došli do imena. Naravno još dve utakmice na „Kupu Nacija“ su šansa da se to popravi – rekao je selektor Veselin Vuković juče za vreme "Media Day-a".

Kako protiv Hrvata?

– Znam da ćemo promeniti pristup, ali dosta igrača je van takmičarske forme tako da ne možemo obećati ništa više od borbe i pristupa.

 Kako je izgledao sastanak. Dali su momci realno sagledali probleme koje imaju?

– Jutros smo ozbiljno pričali, dotakli neke teme. Došli smo do tada da nemamo kuda nazad, već moramo sve reći jedni drugima. Na terenu ćemo proveriti, koliko je sve to bilo iskreno.

Utakmica sa Hrvatskom dolazi u specifičnom trenutku i eventualno ostavljanje sličnog utiska kao iz „Čaira“, može biti pogubno po promociju EURO 2012 i interesovanje javnosti…

– I toga smo svesni. Smatram da će momci iskoristiti tu ekstra motivaciju u pravom smeru. Ne mogu da se otmem utisku da su možda čuvali snagu za meč sa Hrvatskom, jer nam beogradska publika sada treba za EURO 2012. Videćemo u "Pioniru", teško je biti pametan u ovom trenutku…

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball