Balkan-Handball.com

Butulija zadovoljan, Canjuga ljut!

 Nakon meča između juniora Srbije i Hrvatske 29:24 (15:11), treneri ekipa, Igor Butulija i Vladimir Canjuga, bili su različitih raspoloženja.

Igor Butulija, trener Srbije:

– Uspela nam je generalna proba, u koju je domaćin jako oštro ušao. Uspeli smo da izrotiramo sve igrače, a i da sačuvamo Nemanju Zelenovića, koga od petnaestog minuta nismo uvodili u igru, jer je dobio jak udarac u glavu. On se oseća dobro. Imamo još tri dana do utakmice sa Francuzima, što je dosta vremena za doradu još nekih taktičkih sitnica. Bili smo odlični u odbrani, a taktički precizni i disciplinovani u napadu. 

Vladimir Canjuga, trener Hrvatske:

 – Katastrofalno smo ušli u utakmicu, vanjski igrači potrošili su 4 lopte, mi iz polukontri i kontri primili 4 gola i do kraja prvog dijela nismo uspjeli smanjiti zaostatak. Drugi dio nije bio ništa bolji, stalno smo nešto pokušavali, ali moji dečki kao da igraju svatko za sebe. Iako neki nisu s nama ovo je reprezentacija koja si ovakve predstave ne smije dopuštati. Vanjski igrači nisu bili pravi, iz njihovih se loših šuteva izrodilo puno kontri. Pogledajte Špelić je imao 5 promašaja, Markotić 4, Huđ 3, Sokolić 1, Brdar 2, Slišković 1, i kad se sve to zbroji 18 šuteva su vanjski igrači potrošili bez efekta. U obrani smo također odigrali loše, bez motiva što me čudi za ove dečke. Mi ovakvim pristupom ne možemo ništa napraviti, očito su moji dečki poletjeli visoko nakon svjetskog naslova no ovakvim bezvoljnim pristupom pokazuju da nisu sazrijeli u glavama, da su još neodgovorni. Na igračima je dakle da se saberu i počnu igrati kako valja: "Oni sad imaju tri dana da sazriju i pokažu da se mogu odgovorno ponašati. Ovo nije ponašanje svjetskih prvaka, mi si to ne smijemo dozvoliti. U Slovačkoj nas čekaju puno teži protivnici i ako se ovakvi tamo pojavimo neće biti dobro.

Srbija se na EP nalazi u grupi sa Francuskom, Danskom i Češkom, dok mladi Hrvati snage odmeravaju sa Slovenijom, Švedskom i Rumunijom.

izvor: sportnet.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *