Balkan-Handball.com

Draško Nenadić pred kvalifikacije juniora: "Ne smemo potceniti nikoga"

 Ovog vikenda, juniorska reprezentacija Srbije nastupa u kvalifikacijama na Islandu za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj. Generacija od koje se puno očekivalo u kadetskoj konkurenciji, na kadetskom EP, osvojivši deseto mesto, nije uspela da se plasira na SP, ali sada, na novom početku, sa izvučenim poukama i novim trenerom, Igorom Butuljom, u konkurenciji Islanda, Crne Gore i Makedonije, traži svoju šansu za plasman na još jedno veliko takmičenje. Pred novi ispit generacije 1990, razgovarali smo sa levim bekom Crvene zvezde, Draškom Nenadićem.

– Veoma smo motivisani, jer želimo da pokažemo, da je na kadetskom EP ipak bio loš dan, pad koncentracije i nedostatak iskustva.  Mislim da smo izvukli pouke iz kadetske konkurencije. Novi trener nam je ukazao na greške koje smo pravili, pre svega na to da ne smemo potceniti ni jednog protivnika. U svaki meč maksimalno skoncentrisani, pa nakon toga, nadam se da će biti dovoljno da se prođu kvalifikacije i izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

S obzirom na protivnike, Island, koji je svetska sila i treći u kadetskoj konkurenciji na planeti, pa Crnogorce i Makedonce, koji su predstavnici ovdašnjeg mentaliteta i verovatno se nadaju plasmanu na EP, neće biti ni malo lako?

– Neće biti lako, nema ekipa za potcenjivanje. Islandu se može dati mala prednost, s obzirom da su domaćin, ali opet, to ne mora ništa da znači. Nema ni jedne selekcije, koja toliko odskače kvalitetom. Gledajući našu reprezentaciju, dosta pojedinaca igra u Super ligi i na pripreme dolazi u dobroj formi.

Ono što znamo, da prvi golman reprezentacije Strahinja Milić, još uvek nije spreman da se vrati na parket. Osim njega, kakav je zdravstveni bilten?

-Strahinja je van stroja i on će nam sigurno nedostajati. Ako Bog da, biće spreman za Evropsko prvenstvo. Svi ostali momci su spremni.

Plasman na EP će izboriti dve najbolje selekcije.

Kvalifikacije (Island)

16.04.2010 14:00  Srbija VS  Makedonia  
16.04.2010 16:00 
Island VS Crna Gora  
17.04.2010 18:30  Makedonia   VS Island
17.04.2010 20:30  Crna Gora VS Srbija
18.04.2010 13:00 Crna Gora VS Makedonia  
18.04.2010 15:00  Island VS Srbija  
ŽIKA BOGDANOVIĆ
   

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *