Balkan-Handball.com

EP juniora – Slovenci do bronze, Dancima zlato!

 Posle velikog uspeha Crne Gore na ženskom juniorskom planetarnom šampionatu, kada su Crnogorke uspele da osvoje bronzu, to isto je pošlo za rukom juniorima Slovenije na, u nedelju završenom, Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Nakon produžetaka, mladi Slovenci, bili su bolji od Nemaćke 30:25 (25:25), pre svega zahvaljujuči sjajnoj partiji najboljeg desnog krila EP, Gašpara Marguča, koji je sa 11 golova bio najveća smetnja "Pancerima".

Slovenija: Taletovič, Cingesar 6, Mlakar 6, Marguč 11, Šoštarič, Gaber, Poklar 1, Smolnik 1, Zarabec 1, Poteko, Lesjak, Pucelj, Nosan 2, Jelovčan 2.

Nemčija: Dresrüsse, Gruszka 5, Becker 1, Schubert 1, Drechsler 1, Geppert 1, Dissinger, Krechel, Fäth, Steinert, Russ, Pekler, Wetzel, König.

Do zlata su došli Danci, koji su ubedljivo savladali impresionirani Portugal 30:24 (Portugalci su ulaskom u finale, napravili najveći uspeh u istoriji rukometa). Peti su Šveđani, koji su bili bolji od Francuza 35:32.

Pogled na konačan plasman reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Bratislavi, gotovo totalno vraća u vremena kada je Evropa bila podeljena na Zapad i Istok.  U gornjem delu Skandinavci, Nemci, Francuzi, Španci, dok su u donjem svoje mesto našli Rusi, Rumuni, Slovaci i Česi….

Konačan plasman EP u Slovačkoj:

1. Danska
2. Portugal
3. Slovenija
4. Nemačka
5. Švedska
6. Francuska
7. Španija
8. Island
9. Rusija
10. Srbija
11. Hrvatska
12. Slovačka
13. Rumunija
14. Češka
15. Finska
16. Izrael

Organizatori su izabrali i najbolje pojedince turnira. Za MVP-a, izabran je Francuz, Kentin Mae. koji je zajedno sa Slovencem, Gašperom Margucom i najbolji strelac sa 49 golova.

Idealna postava EP:
Golman: Jonas Hansen (Danska)
Levo krilo: Maks Šubert (Nemačka)
Levi bek: Olafur Gudmundson (Island)
Srednji bek: Rasmus Lag Šmit (Danska)
Pivotmen: Henrik Pekeler (Nemačka)
Desni bek: Žoao Feraz (Portugal)
Desno krilo: Gašper Marguc (Slovenija)
Najbolji odbrambeni igrač: Mitja Nosan (Slovenija)

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *