Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Bronza Norveškoj!

U borbi za bronzano odličje , rukometašice Norveške su deklasirale selekciju Francuske rezultatom 42:28 (20:14) . Ovom prilikom Skandinavke su se revanširale Francuskinjama za poraz u četvrtfinalu , tada su slavile Francuskinje 25:32 . Norveški golman Marie Tomerbake je na ovom susretu zabeležila čak 30 odbrana (!) , dok je za golove bila zadužena Guro Stordal sa 8 postignutih pogodaka . Kod Francuskinja Odre Bruno je postigla 8 golova , a Sabrina Abdelahi.

Norveška je u ovaj duel ušla bez svoje najbolje rukometašice , srednjeg beka Marie Henriksen , koja je meč ispratila sa tribina , zbog neugodne povrede levog kolena i zbog toga će 6 nedelja biti van terena .

Iako je ovo bio meč za treće mesto , neizvesnost je trajala samo u početnim minutima susreta . Zanimljivo je i to da je Francuska na celoj utakmici vodila samo jdnom (3:4 , 7 minut) . Norvežanke su forsirale klasičnu 6-0 odbranu , sa povremenim izlascima ka bekovima Francuske . To je urodilo plodom , pošto su se francuske rukometašice pošteno ispromašivale sa 9 metara . Norvežanke su svoju igru uglavnom bazirale preko pivota i levog beka , mada su im i solo prodori išli od ruke . Francuska odbrana , koja je jedna od najukompovanijih , na ovoj utakmici je uglavnom statirala , francuski golmani su samo s vremena na vreme uspevali da odbrane šuteve koje su upućivale Norvežanke . Ni promena odbrane Francuskinja sa 6-0 na 5-1 nije pomogla da se sustigne prednost protivnika , koja je na kraju prvog dela meča glasila 20:14 .

A u drugom poluvremenu su Norvežanke nastavile gde su stale . Rešetale su mrežu sa svih pozicija , bez ikakvih problema . Pored fizičke i pshičke pobede , Norvežanke su i taktički nadmudrile svog protivnika . Sjajno su vođene od strane selektorke Mie Hermanson Hogdal , koja je tačno predvidela šta Francuskinje spremaju za ovaj susret . Odbrana , na čelu sa fantastičnom Tomerbake , je sa lakoćom zaustavljala francusku vezu levi bek-pivot , takođe su izostale i prepoznatljive francuske kontre . Rastrčane Norvežanke su svoju prednost samo uvećavale do konačnih 42:28 i tako propisno obrukale francusku selekciju , pošto je golman Norveške sakupila više odbrana nego što su Francuskinje postigle golova na ovoj utakmici .

NORVEŠKA-FRANCUSKA 42:28 (20:14)

Hala Čair , Niš

NORVEŠKA : Tomerbake 29 odbrana + sedmerac , Hansen M. 1 odbrana , Kjelsberg 4 , Rasmusen 6 , Hansen A. 4 , Smit 5 , Nordus 2 , Obadli 2 , Skibenes , Skogrand 6 , Bakerud , Stordal 8 , Dolmset 4 , Leipart 1 .

FRANCUSKA : Šatele 15 odbrana , N’Daje , Uet , Abdelahi 6 , Kuzan 1 , Priju 1 , Lonzim 2 , Dedije 4 , Bruno 8 , Lasurs 3 , Rasino , Malandran , Royer 1 , Zadi 2

Kretanje rezultata: 12-5 15 min, 20-14 poluvreme,35-23 52 min,37-26, 56 min,41-27 59 min,42-28 kraj

 

STATISTIKA

HENING KREGER , trener Norveške

„Francuska je odličan tim , ovo je treći susret ovih generacija i ovo je naša prva pobeda . Igrali smo brzo , naš golman je bio sjajan i presrećni smo zbog medalje . Puno smo radili da bi došli do nje“.

SESILIJE RASMUSEN , rukometašica Norveške

„Mislim da smo motivisanije ušle u meč i da smo više želele ovu pobedu . Čestitam svojim saigračicama , ovo je bila naša sjajna partija“.

PJER MANGIN , selektor Francuske

„Obe ekipe su bile umorne , tako da je ovaj susret presudio norveški mentalitet . U odbrani smo dosta loše odigrali , ali se nadam da ćemo na sledećem takmičenju ostvariti bolji rezultat“.

KORAL LASURS , rukometašica Francuske

„Bio je jako naporan meč . Norveška je dokazala da je sjajna ekipa . Razočarani smo što nismo uspeli da osvojimo medalju“.

ALEKSANDRA DENIC

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *