Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Nemice upisale prvu pobedu!

 Rukometašice Nemačke upisale su prvu pobedu na EP . One su , u nezanimljivom meču , bile bolje od litvanskih vršnjakinja rezultatom 33:21 (17:9) . Nemačku selekciju su predvodile Mazuco sa 7 golova i Gergeč sa 13 odbrana . Najbolje kod Litvanki su Mikalonite i Bagdonaite sa 7 golova.

Litvanke su ravnopravan protivnik bile samo na početku susreta kada su imale i prednost od 1:3 . Od tog trenutka Nemice su se razletele i u odbrani i u napadu i do vrha napunile mrežu protivnica . Selektor Nemačke Smajević je isprobavala odbrane 5-1 , 4-2 , 3-2-1 , što je konstatno zbunjivalo litvansku sekciju . Takođe , kontre i polukontre su bile ubojito oružje kod Nemačke reprezentacije , pa su prvo deo meča završile sa prednošću od 17:9 .

U drugom poluvremenu su Nemice nastavile tamo gde su stale u prvom .Odbrana na visokom nivou i nezaustavljiv kontranapad odličan su recept za igru protiv Litvanije , koja je veći deo susreta igrala tromo , sa dosta tehničkih grešaka . Na kraju , ubedljiva pobeda Nemačke od 33:21 i upisani prvi bodovi .

NEMAČKA-LITVANIJA 33:21 (17:9)

Hala Čair , Niš

NEMAČKA : Veit 7 odbrana , Gergeč 13 odbrana + sedmerac , Mazuco 7 , Hubinger 1 , Lokefeld 5 , Berger , Viniš 1 , Petersen 1 , Stonaviski 2 , Prem 2 , Ot 4 , Josefiak , Minevskaja 6 , Diel 4 .

Sedmerci : 5/2  Isključenja : 2 minuta

LITVANIJA : Taraskevicijute , Urbonaite 10 odbrana , Bagdonaite 7 , Kavaluskaite , Sipaviciute 1 , Sireikaite 2 , Vaiciulaite , Satkauskaite 1 , Leonaviciute , Kudojte 2 , Burniskajte , Norkute 1 , Mikalonite 7 .

Sedmerci : 4/3  Isključenja : 6 minuta

ARNOLD MANZ , trener Nemačke

“Nismo bili zadovoljni učinkom u prvom delu EP , ali je za nas od ove utakmice počelo neko novo takmičenje . Trudićemo se da igramo još bolje i u nastavku , a devojke su pokazale da mogu da pobeđuju”.

LARA LOKEFELD , rukometašica Nemačke

“U ovom meču je naša dobra odbrana bila presudna . Srećni smo zbog pobede i trudićemo se da nastavimo u ovom ritmu”.

EGLE PUPSIENE , trener Litvanije

“Nemačka je bolji tim od nas . Nadmašile su nas u svakom pogledu igre i ja im čestitam na zasluženoj pobedi”.

DEIMANTE BAGDONAITE , rukometašica Litvanije

“Nemice su dokazale da su bolje od nas . Prikazale su odličnu partiju i nema se šta drugo reći kada je poraz ovako ubedljiv”.

ALEKSANDRA DENIC

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *