Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Nova pobeda Srpkinja!

 Sprske rukometašice su u okviru Grupe 4 , bez problema savladale selekciju Makedonije rezultatom 30:24 (16:11) . U srpskoj reprezentaciji Jeremić je nanizala 11 odbrana , a za golove je bila zadužena Lukić koja je 7 puta zatresla mrežu . Makedonke su predvodile Zikovska sa 12 odbrana i Ristovska sa 9 golova .

Prvo poluvreme je proteklo u znaku Srbije . Početno vođstvo se samo nadograđivalo , dok su Makedonke jedino pripretile u 11 minutu kada su stigle do izjednačenja 6:6 . Srpkinje su prikazale raskošan arsenal i lako pogađale gol protivnica pre svega sa bekovskih pozicija i sa krila . Selektor Čaušević je iskoristio veliku rezultatsku razliku i isprobavao različite odbrambene kombinacije 6-0 , 5-1 , 4-2 i 3-2-1 . I svaka od njih je donosila pozitivan rezultat . Makedonke su sve golove u prvom delu susreta postigle “na mišiće” i preko solo prodora , ali više od toga nisu mogle da prikažu , pa su Srpkinje prvo poluvreme završile rezultatom 16:11 .

Isti scenario je viđen i u nastavku susreta . Kad god je srpska reprezentacija uputila šut ka golu , te lopte su i završavale u metu . Niška publika je bila u prilici da vidi i lepe poteze srpskih gracija i odlične odbrane golmanskog para Krstić i Jeremić . Najveća razlika u drugom poluvremenu , ali i na čitavom meču je iznosila u 41 minutu , 22:15 . Makedonke su izmamile aplauz publike , uradivši popularni cepelin , koji je golom krunisala Murgovska . Ali sem te akcije , ne može se igra Makedonije bilo čime istaknuti . Preveliki broj tehničkih grešaka i slaba odbrana su glavni uzroci poraza , koji je na kraju iznosio 30:24 .

SRBIJA-MAKEDONIJA 30:24 (16:11)

Hala Čair , Niš

SRBIJA : Krstić 9 odbrana , Jeremić 11 odbrana , Prijović 4 , Matić , Lukić 7 , Tomanić 2 , Mitrović 1 , Ribičić 1 , Obradović 5 , Lapčević 3 , Georgijev 3 , Vasić 2 , Filipović , Blanuša 2 .

Sedmerci : nijedan   Isključenja : 4 minuta

MAKEDONIJA : Antik 5 odbrane , Zikovska 12 odbrana , Stevanoska , Jovanoska 1 , Gjorgjievska , Jakovleska , Delioska 2 , Bozinovska , Nikolovska , Srnjakova 5 , Janeska 2 , Nikolik 1 , Ristovska 9 , Murgovska 4 .

Sedmerci : 3/2   Isključenja : 6 minuta

NIKOLCE KOSTVOSKI , selektor Makeodnije

“Čestitke Srbiji na zasluženoj pobedi . A mi i dalje nastavljamo da pravimo tehničke greške i da igramo najgore što možemo . Ovo definitivno nije naše prvenstvo”.

ANA ZIKOVSKA , golman Makedonije

“Ovo definitivno nije naše najbolje izdanje i naša najbolja igra . Uverene smo da možemo bolje i trudićemo se da to dokažemo na terenu”.

ZORAN VALDEVIT , trener Srbije

“Iako su nas prethodne teške utakmice iscrple i umorile , smatram da smo zasluženo pobedili . Pravili smo neke greške prilikom realizacije , ali je evidentan napredak u igri . Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima

GRUPA 2

1 . Srbija 4

2 . Nemačka 2

3 . Litvanija 2

4 . Makedonija 0

U sledećem kolu Srbija se sastaje sa Litvanijom , a Nemačka sa Makedonijom .

ALEKSANDRA DENIC

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *