Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Španija prošla u drugi krug!

 Pobedom nad Nemačkom od 27:30 (11:11) , rukometašice Španije su trenutno zasele na vrh grupe D . Kod poražene reprezentacije Gergeč je upisala 13 odbrana , a Minevskaja je zabeležila 6 pogodaka . Alumdena Rodrigez sa 7 golova i Paula Avila sa 6 golova .

Da će ovaj susret biti izuzetno zanimljiv , moglo se zaključiti po prvom poluvremenu koje je završeno remijem 11:11 . Prvi pogodak je postignut tek u 6 minutu susreta od strane Nemačke , a sve to zahvaljujući španskoj 3-3 odbrani i nemačkoj 4-2 odbrambenoj formaciji . Sam rezultat je uglavnom bio egal , a jedino je španska ekipa imala najveću prednost od 3 gola razlike , pošto su Nemice dosta grešile u napadu . Međutim , svoju prednost španske igračice nisu umele da sačuvaju već su dozvolile Nemicama da se vrate u meč , pre svega zbog grešaka u odbrani .

Drugi deo meča je počeo egalom , isto kao i prvo poluvreme . Čas su Nemice vodile , čas Španjolke . Ali ubrzo su rukometašice Španije preokrenule rezultat u svoju korist (17:19 , 43 minut) i samo nadograđivale svoju prednost . Pred sam kraj meča , nemački tim je pripretio španskoj furiji i primakao se na -3 , ali se na kraju ispostavilo da je to sve što su Nemice i uspele da učine u ovom momentu.

NEMAČKA-ŠPANIJA 27:30 (11:11)

Hala Čair , Niš

NEMAČKA : Veit , Gergeč 13 odbrana , Mazuco 2 , Hubinger 5 , Lokefeld 3 , Vindiš 2 , Petersen 1 , Prem , Banke , Ot 5/2 , Josefiak , Hertlejn 1 , Minevskaja 6 , Diel 2 .

Sedmerci : 3/2  Isključenja : 10 minuta

ŠPANIJA : Garsija 3 odbrane , Dorado 7 odbrana , Rodrigez P. , Perez 1 , Gonzalez M. 2 , Ruiz , Fraga 4 , Avila 6 , Grau , Herera 4/2 , Ortega 6/1 , Toro , Rodrigez A. 7 , Martin .

Sedmerci : 4/3  Isključenja : 0 minuta

ARNOLD MANZ , trener Nemačke

„Ovo je bio jedan težak meč . U prvom poluvremenu smo odlično igrali u odbrani , ali je napad bio slab . Sudijski kriterijum je bio neujednačen , posebno u situacijama 1 na 1 i činjenica je da Španija nije dobila nijedno isključenje“.

HELENA HERTLEJN , rukometašica Nemačke

„Izgubili smo , pre svega , jer smo bili stidljivi i nismo išli u izglednim situacijama do protivničkog gola“.

BAZ FELIZ , selektor Španije

„Nemačka je odličan tim . Moj tim se dosta dobro borio i pokazao je snagu . Naša odbrana je zaista bila dobra i srećan sam zbog pobede“.

ALMUDENA RODRIGEZ , rukometašica Španije

„Nemačka ima zaista dobre rukometašice i meč je bio naporan . Nama je pobeda izuzetno važna , pre svega zbog plasmana dalje“.

ALEKSANDRA DENIC

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *