Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje:Francuskinje potvrdile klasu!

 Drugi dan EP za kadetkinje otvorile su selekcije Litvanije i Francuske . Taj duel u svoju korist su rešile Francuskinje rezultatom 36:28 (15:14) . Kod poražene ekipe Bagdonaite je postigla 13 golova , a golman Urbonaite je zabeležila 7 odbrana . Kod francuske ekipe istakla se Abdelahi sa 8 golova i golman Šatele sa 15 odbrana .

Meč je na samom početku obeležen egal rezultatom , za koji su najzaslužnije duboke formacijske odbrane i jedne i druge ekipe . Ali nekoliko ishitrenih šuteva Litvanki su ubrzo kažnjeni preko sjajnih šuteva sa 9 metara od strane francuskih bekova  , pa su time i uspele da se odlepe na najviše 4 gola razlike . Devojke u žutim dresovima su sasvim koretkno igrale u napadu i dosta dobro su se držale u prvom poluvremenu , kada su uspele da smanje zaostatak na samo -1 .

U drugom poluvremenu se ponovila ista priča kao i sa prethodne utakmice . Litvanke su izgubile i snagu i koncentraciju , pa su plave devojke uspele da u 43 minutu stvore lepu prednost 25:17 . Litvanija je imala veliki problem po pitanju isključenja , zbog nesmotrenih prekršaja u odbrani . Francuskinje su sa druge strane popravile odbranu i napadačke akcije uglavnom rešavale preko kontri i polukontri . Zato i sasvim zaslužena i ubedljiva pobeda rezultatom 36:28 (15:14) .

FRANCUSKA-LITVANIJA 36:28 (15:14)

Hala Čair , Niš

FRANCUSKA : Šatele 15 odbrana , N’Daje , Uet 2 , Abdelahi 8 , Kuzan 2 , Lonzim 6 , Dedije 3 , Lasurs 4 , Rasino 3 , Benumer 4/4 , Anmard , Rojer , Zadi 3 , Malandran 1 .

Sedmerci : 5/4 Isključenja : 8 minuta

LITVANIJA : Urbonaite 7 odbrana + sedmerac , Griskonjte 2 odbrane , Taraskevičijute , Bagdonaite 13/3 , Kavaluskaite 3 , Sipaviciute 1 , Vaulucaite 2 , Sizeikaite , Satkausaite 4/1 , Leonaviciute , Kudojte , Burnskajte 2 , Norkute 2 , Mikalonite .

Sedmerci : 4/4  Isključenja : 16 minuta

RITA URNIKIENE , selektor Litvanije

„Francuska je jedan odličan tim . Mi i dalje imamo isti problem kao i u prvoj utakmici , a to je pad igre u drugom poluvremenu“.

DEIMANTE BAGDONAITE , rukometašica Litvanije

„Svakako smo nesrećni zbog ovakvog rezultata . Ista priča se ponovila kao i sa prošle utakmice“.

PJER MANŽAN , selektor Francuske

„Znali smo da Litvanija ima dobar tim i dobre igrače . Mi smo igrali kao tim , kompaktno i igrali smo srcem , što je i dovelo do pobede“.

SABRINA ABDELAHI , rukometašica Francuske

„Bio je težak meč , ali veoma važan . Morali smo da pobedimo , igrale smo srcem i to smo i uradili . Drago mi je zbog toga“.

ALEKSANDRA DENIC

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *