Jovana Risović "spušta" roletnu pred Norvežanke (17.30): "Dobra odbrana donosi polufinale" - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanYouth handball Jovana Risović "spušta" roletnu pred Norvežanke (17.30): "Dobra odbrana donosi polufinale"

Jovana Risović "spušta" roletnu pred Norvežanke (17.30): "Dobra odbrana donosi polufinale"

0 komentar

Najbolje srpske juniorke, dogurale su do nadomak borbe za medalje na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Pet pobeda i jedan remi, odličan su bilans ekipe trenera Zorana Valdevita, u kojoj je jedna od najvažnijih karika golmanka, Jovana Risović, koja je i prošle godine briljirala na Evropskom prvenstvu, kada je i izabrana za najbolju golmanku Evrope:

– Nismo potcenile Kongo. Gledale smo CD i videle da nisu uopšte naivne. Ispoštovale smo sve dogovore i lako došle do pobede – kaže Risovićeva i komentariše rivala u četvrtfinalu, Norvešku:

– Odgledaćemo par njihovih mečeva, nismo mogle do sada. Jako su dobra ekipa, brza, koja igra slično kao Danska. Promenile su dosta igračica od prve dve godine na međunarodnoj sceni. Njih dve, tri su ostale, tako da su ove nove spremne za dokazivanje i daće sve od sebe – zna Jovana kakve su Norvežanke, a kakve će biti Srpkinje:

– Dobro ćemo se spremiti i potruditi da ispoštujemo dogovor iz svlačionice.

Odlično braniš na ovom SP. Da li je to zasluga trenera, ekipe, tvoja ili…

– Ako vi kažete da sam dobra (smeh). Krasi nas dobra odbrana, zahvaljujući svima, dobro mi ide. Svi mi dosta pomažu, nadam se da ćemo tako nastaviti i na dalje. Naravno, i Dragica (Đurić) je zaslužna za to.

U ostalim mečevima četvrtfinala se sastaju:
Koreja – Francuska
Mađarska – Poljska
Švedska – Rusija

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball