Balkan-Handball.com

Juniorke Crne Gore i Hrvatske na SP, Slovenke nisu uspele!

 Juniorke Crne Gore i Hrvatske pridružile su se vršnjakinjama iz Srbije u avionu za Južnu Koreju. Kvalifikacioni turnir u Slovačkoj, mlade Crnogorke su završile trijumfalno pošto su u odlučujućem meču savladale domaću selekciju 21-17 i plasirale se na Svetsko prvenstvo. Predhodno su bez većih teškoća savladale Finsku i Belorusiju. Srbija, Crna Gora i Hrvatska biće jedini predstavnici sa Balkana pošto juniorke Slovenije nisu uspele da uspešno završe svoj turnir, dok se selekcije Makedonije i BiH nisu probile ni do kvalifikacija.

Mlade Slovenke su bile blizu plasmana posle pobeda nad Turskom i Švajcarskom, ali ih je domaća selekcija Španije savladala u trećem kolu tokom direktnog duela za prvo mesto, 25-23.

 Juniorke Hrvatske su poražene u prvom meču turnira u Rumuniji od favorizovane Francuske 28-24, ali su ih pobede nad Rumunijom i Islandom u poslednjem kolu dovele do drugog mesta koje u njihovoj grupi(Grupa 3) vodi na Svetsko prvenstvo. Drugo mesto vodilo je u Južnu Koreju samo prve tri grupe, dok drugo mesto u grupama 4,5 i 6 nije donelo ništa(Slovenija je završila turnir na drugom mestu Grupe 5, ali je ostala bez plasmana).

 Putnici iz Evrope na Svetsko prvenstvo su: Norveška i Mađarska(direktan plasman), Rusija, Holandija, Francuska, Srbija, Španija, Crna Gora(prva mesta u grupi), Švedska, Nemačka i Hrvatska(drugo mesto u grupama 1,2 i 3)

Svetsko prvenstvo(1990.godište i mlađe) igra se od 17.do 31.jula u Južnoj Koreji.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *