Balkan-Handball.com

Loš dan za juniorke u Mađarskoj!

 Drugi dan Evropskog prvenstva za juniorke u Mađarskoj obeležili su porazi selekcija sa naših prostora pošto su teren pognute glave napustile i Srpkinje i Crnogorke i Slovenke. Srbija je poražena gol razlike u meču sa Nemačkom koji je odlučivao o prolazu u drugu fazu. Crna Gora nije uspela da iznenadi Mađarice, kao što ni Slovenija u meču sa favorizovanom Norveškom nije uspela da materijalizuje sjajnu partiju golmanke Šoberl koja je susret završila sa 24 odbrane.  

Situacija u grupi D sada je jasna, dalje idu Rusija i Nemačka, dok će utakmica Srbije i Poljske sutra odlučiti o trećem mestu u grupi.

Srbija-Nemačka 24-25(12-14)

Srbija: Georgijev, Nikolić 6, Živković 6, Trifunović 4, Radojičić 3, Cvijić 2, Radojević 2, Rabata 1

Nemačka: Bönighausen (5),  Naidzinavicius (4/2), Thomas (1), Wenzl (2), Zapf (4), Müller (4), Hellriegel (5)

I pored poraza od Norveške, Slovenija ima šansu da se zajedno sa Skandinavkama nađe među osam najboljih pošto sutra u direktnom duelu sa Španijom odlučuje o drugom mestu u grupi.

Norveška – Slovenija 26-23 (14-8)
Norveška:
Oftedal 6, Mörk 7, Kristiansen 5, Birkeland 2, Hall 2, Homme 2, Boe 1, Solberg 1, Folkvord, Jakobsen, Kurtovic, Molid, Rundbraaten, Solberg.
Slovenija:  Šoberl (24 odbrane), Fatkič 5, Gregorc 5, Koren 4, Mavsar 4, Gros 2, Guberinič 2, Kogovšek 1, Ceglar, Gerič, Mihajlovič, Murn, Okleščen, Rojc.

Crna Gora nije uspela da iznenadi domaćina, ali je i pored toga zadržala šansu da se plasira u drugi krug. Eventualna pobeda sutra protiv Francuskinja odvela bi izabranice Dragana Adžića među osam najboljih.

Crna Gora – Mađarska 20:27 (12:11)
Crna Gora:
Tatar, Vukčević, Mehmedović 6, Mišurović, Knežević 3, Joličić, Delić 1, Marković 1, Klikovac, Lazović 4, Premović, Bulatović, Božović 5, Vlahović.
Mađarska:
Vig, Janurik, Tamaš 2, Kovašic 5, Hornjak 3, Kišvaludi 4, Horvat 2, Deki 3, Zašik 2, Šogi 1, Šalaj 2, Dravaj 3, Hošzu, Tuščanji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *