Balkan-Handball.com

Manifestacija Mini rukometa u Novoj Pazovi!

 U nedelju 25. oktobra u Sali OŠ Sveti Sava u Novoj Pazovi,  u organizaciji RK Nova Pazova, RK Partizan Dunav osiguranje i Rukometnog saveza Srbije održaće se manifestacija Mini rukometa koja je u kalendaru takmičenja RSS-e sa početkom u 10:00 časova.

Na turniru će učestvovati dečaci i devojčice rodjeni 1998. godine i mladji. Prijavile su se sledeće ekipe: Šid, Metaloplastika iz Šapca, Jugović iz Kaća, Tarket iz Bačke Palanke, Stara Pazova, Beli andjeo iz Prijepolja, Zemun, Sombor, Dinamo iz Pančeva, Subotica  iz Beograda dolaze Partizan Dunav osiguranje, DIF-Mini rukomet, ŠK Želja-Dudić, Studenski grad, Novi Beograd, Junior i domaćin Nova Pazova. Ekipe su podeljene u četiri grupe, u grupi će igrati svako sa svakim gde će se dobiti plasman i sve ekipe će biti nagradjene a glavni cilj je da se deca dobro zabave.

Svečano otvaranje turnira je u 13:15 časova, gde će se i održati konferencija za novinare, a svečano zatvaranje i dodela nagrada od 15:45 časova.
 
O Mini rukometu:

Mini rukomet treba da igraju najmladja deca uzrasta od 7 do 11 godina starosti, jer u tom uzrastu treba da se opredele za rukomet, da razviju koordinaciju, spretnost, okretnost itd. Mini rukomet (4+1, presing) omogućava deci raznovrsnost u igri, razvijaju navedene sposobnosti i mnogo im je zanimljivija  od pasivne igre (6+1), jer svi igrači, u polju aktivno učestvuju (‘’i veliki i mali’’). U Srbiji rukomet ima problem infrastrukture, deca treniraju u školskim salama koje su često košarkaških dimenzija, tako da model Mini rukometa (4+1) može da se primenjuje na treningu i na utakmici, uz ovakvu primenu igre zainteresovaće se veliki broj dece…
 
Otvorena tribina o mini rukometu

U ponedeljak 09. novembra od 18,00 časova u hotelu Mladost, održaće se Otvorena tribina, pod nazivom "Reforma dečijeg sporta u Srbiji – Mini rukomet šansa za revilatizaciju domaćeg rukometa". Skupu koji je organizovan, na inicijativu člana UO RSS Aleksandra Blagojevica i komisije RSS čiji je predsednik prof. dr Branko Gardašević, prisustvovaće predsednik UO RSS, generalni sekretar,  predsednik skupštine RSS, Predsednik RS Beograda, generalni sekretar RSB kao i predstavnici trenerskih organizacija iz cele Srbije. Specijalni poziv biće upućen i predstavnicima Ministarstva omladine i sporta, Ministarstvu prosvete kao i gradskom sekretarijatu za sport.

Izvor: Press RK Partizan

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *