Održan memorijalni turnir "Ljubomir Pokrajac" - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanYouth handball Održan memorijalni turnir "Ljubomir Pokrajac"

Održan memorijalni turnir "Ljubomir Pokrajac"

0 komentar

 Kao Prvenstvo Srbije maja, u Pančevu je održan drugi po redu, međunarodni memorijalni turnir „Ljubomir Pokrajac”, na kome su se nadmetali rukometaši rođeni 1994. i 1995. godine. Učestvovalo je osam ekipa, koje su bile podeljene u dve grupe, i to: Požarevac, Obilić, Sportska gimnazija Banat iz Temišvara, Dinamo, Rukobel (Beograd), Partizan, Radnički (Kragujevac) i Jabuka.

Nadmetanje po grupama odvijalo se paralelno na dva terena, I već od prve utakmice, videlo se da će gledaoci moći da uživaju, jer su momci igrali veoma dobro i nadahnuto. U grupi A postignuti su sledeći rezultati: Dinamo – Požarevac 18:6, Obilić – Banat 23:15, Obilić – Požarevac 34:8, Banat – Dinamo 14:21, Banat – Požarevac 19:8 i Obilić – Dinamo 17:10. Žestoko je bilo i u grupi B: Rukobel – Jabuka 15:19, Partizan – Radnički 18:13, Partizan – Rukobel 18:17, Radnički – Rukobel 15:8, Radnički – Jabuka 10:19 i Partizan – Jabuka 19:22. U grupi A prvo mesto je zauzela ekipa Obilića, a na drugo mesto plasirao se Dinamo. Iz B grupe, u polufinale su se plasirali Jabuka, kao prvoplasirana ekipa i Partizan, kao drugoplasirani tim.

Jedan od najneizvesnijih mečeva na turniru bio je upravo prvi polufinalni meč, između Partizana i Obilića. Pobednik se nije mogao naslutiti do samog kraja, a onda su mladi rukometaši Obilića, u finišu utakmice, stekli prednost od jednog gola koju su sačuvali do kraja. S rezultatom 19:18, plasirali su se u veliko finale. U drugom susretu, u „komšijskom” polufinalu, Jabuka je mnogo lakše stigla do trijumfa, savladavši domaći Dinamo s 24:19. Pre finalnog susreta odigran je i meč veterana Jabuke i Dinama, u kome su Pančevci imali više sreće, koncentracije i snage pa su na kraju slavili pobedu od 10:9. Finale je bilo priča za sebe, jer se igrao sjajan rukomet, a momci obe ekipe su potvrdili izuzetan talenat i najavili blistave karijere. Jabuka je s 20:16 pobedila Obilić i tako osvojila pehar namenjen pobedniku drugog memorijalnog turnira „Ljubomir Pokrajac”. Priznanja koja je podelila Lana Žiga, starija ćerka Ljube Pokrajca, zaslužili su i poraženi u polufinalu, momci iz Dinama i Partizana. Izabran je i najbolji srednji bek turnira. Trofej Nikoli Janevskom iz Jabuke, uručio je Milorad Lađarević, direktor Obilića, kluba u kome je igrao Ljubomir Pokrajac.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball