Balkan-Handball.com

"Orlići" pobedili Tunis u poslednjoj proveri pred SP

 Približava se početak Prvenstva i to se može uočiti na svakom koraku, u hotelima u kojima su smeštene ekipe, u dvoranama. Čini se da je sve tiše i da se ekipe okreću sebi, kao što se sve intenzivnije insistira na zatvorenim treninzima i prijateljskim mečevima.

Srpska reprezentacija je danas imala slobodno prepodne, dok je popodne iskorišćeno za poslednju probnu utakmicu u kojoj su odmerene snage sa starim poznanicima, selekcijom Tunisa.

SRBIJA – TUNIS 33:31 (14:16)

08.08.11. Dvorana „Malvinska ostrva“, Mar del Plata. Igrano bez prisustva publike.

SRBIJA: Radovanović (8 odbrana i sedmerac), Tomić (3 odbrana), Ilić V. 6 (2/2), Matičić , Mladenović 4, Ilić S. 3, Stanojčić, Krsmančić 3, Golubović 3, Crnoglavac 3, Pavić 7 (2/2), Radivojević 1, Vučićević 3, Andrejević, Marsenić, Gopić.

Trener: Slobodan Jokanović

Dok su iza zaštitine mreže, iza jednog od golova velike dvorane, ka krovu podizali ogroman semfaor, na još uvek prašnjavoj podlozi se odvijala velika borba između igrača dve ekipe. U prvom delu utakmice su prednost na svojoj strani imali uglavnom Tunišani, ali ona je gotovo uvek bila minimalna. Videli smo opet mnogo sjajnih poteza, s tim što je u prvom poluvremenu akcenat bio na tvrdim odbranama, pa je sve prštalo od duela kojih se ne bi postideli ni u seniorskoj konkurenciji. Naši su momci u drugom delu preuzeli glavnu ulogu u svoje ruke i uz dosta rezultatske „klackalice“, kadeti Srbije su prelomili meč i došli do pobede koja je na kraju izražena sa „pravednih“ 2 gola prednosti.

Trener Slobodan Jokanović nam je rekao: „Želeli smo pobedu i ostvarili smo je. Utakmica, kao da je već bila takmičarska, jer je očigledno da su obe ekipe želele pobedničku atmosferu u svojim redovima. Ostaje nam još dva dana do Prvenstva, odgledali smo stare snimke Slovenaca i svesni smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji, ali ostaje ono što smo govorili kada smo odlazili, bez pompe, bez velikih obećanja, da ćemo u svaki meč uneti maksimalnu energiju i volju. Imamo dovoljno samopouzdanja i želje i možemo se suprotstaviti svakome.“

Zdravstveni bilten u ekipi je zadovoljavajući, iako je utakmica svakako bila jača nego što je uobičajeno pred početak šampionata, ali i to je uvod u jedno vrlo teško i intenzivno takmičenje koje je pred nama.

Verujemo da će svi koji budu gledali utakmice u Mar del Plati, biti u prilici da uživaju u dobrom rukometu, jer sve što smo do sada videli na treninzima i trening utakmicama ekipa nagoveštava jedan uzbudljiv i kvalitetan šampionat.

Ekskluzivno iz Mar Del Plate

"El conductore"

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *