Balkan-Handball.com

Počeo EYOF u Finskoj!

Sinoć su nizom svečanosti otvorene jubilarne 10. Olimpijske igre mladih(EYOF – European Youth Olympic Festival) koje se ove godine održavaju u Finskoj, u gradu Tampere. Osam evropskih reprezentacija u konkurenciji rukometašica(1992 i 1993 godište) boriće se za medalje na EYOF-u. Na poslednje dve Olimpijade mladih koje su održane u Italiji(Lignano 2005) i Srbiji(Beograd 2007), redosled na postolju bio je identičan: zlatna Rusija, srebrna Norveška i bronzana Danska, a kako će biti u Finskoj saznaćemo 24.jula kada je zakazano finale i meč za bronzu.

Kadetkinje Srbije nalaze se u teškoj grupi A zajedno sa selekcijama Danske(zlatne na EP), Norveške(bronzane na EP) i Holandije(6.mesto na EP). U drugoj grupi su Rusija, Francuska, Finska i Slovačka. Po dve prvoplasirane reprezentacije idu u polufinale, dok ostale razigravaju od 5.do 8.mesta.

 Selektor kadetkinja Srbije, Zlatko Čaušević na raspolaganju ima sastav koji je na Evropskom prvanstvu zauzeo 12.mesto:  

Golmani: Jovana Risović , Bojana Jeremić i Kristina Krstić.
Krila:Tamara Tomanić, Bojana Mitrović, Milena Matić.
Bekovi:Nina Ribičić , Marija Obradović, Tamara Georgijev , Sandra Filipović , Milica Blanusa , Ivana Prijović, Nevena Popović i Miljana Dimić .
Pivoti: Marija Lukić i Natalija Vasić.

Prvu utakmicu Srbija igra protiv Norveške večeras od 19 časova. Sutra sledi susret sa Holandijom(17h), a u sredu sa Danskom(19h).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *