Balkan-Handball.com

Počinje EP za kadetkinje!

 Evoprsko prvenstvo za kadetkinje počinje sutra u Srbiji. Domaćini ovog važnog takmičenja su Vrnjačka Banja i Niš. Reprezentacija Srbije takmičiće se u grupi D sa Nemačkom, Norveškom i Španijom. Utakmice prvog kola igraju se sutra već od 14 časova, a mlade Srpkinje „probijaju led“ protiv vršnjakinja iz Španije od 18.45. Svečano otvaranje u Nišu je zakazano za 18:00 časova, dok će ista procedura u Vrnjačkoj Banji početi dva sata kasnije.

Na konferenciji održanoj danas u Nišu od orgaizatora se moglo čuti da je sve spremno za početak šampionata:

Milena Delić , potpredsednik RSS

„Drago mi je što smo odabrali Niš , pošto je Niš prava rukometna sredina i zaista smo dočekani odlično . Naša reprezentacija je spremna i veoma je bitno to da sve odlično funkcioniše“.

Dejan Cakić , LOK menadžer

„Od 25. juna do 5. jula održaće se Evropsko prvenstvo za kadetkinje . Gošće Niša , pored naše reprezentacije biće i selekcije Norveške , Nemačke , Španije , Francuske , Makedonije , Mađarske i Litvanije . Organizacione pripreme su pri kraju i sve ekipe biće smeštene prema planu i programu . Sve je spremno za sutrašnje svečano otvaranje“.

Mlade srpske rukometašice predvođene selektorom sa nestrpljenjem očekuju prvu utakmicu sa Španijom:

Zlatko Čaušević , selektor Srbije

„Pre svega se zahvaljujem na gostoprimstvu , drago nam je što smo u Nišu , ovo je prvo veliko takmičenje kadetkinja . Što se tiče prve utakmice protiv Španije , nemamo puno informacija o njima i oni su nam najveća prepreka . Bitno je da je ekipa spremna i pripreme teku prema planu“.

Nina Ribičić , kapiten reprezentacije Srbije

„Najvažniju utakmicu igramo sutra protiv reprezentacije Španije . Kao što je i selektor rekao , nemamo puno informacija o njima . Naša velika prednost je domaći teren i sve devojke su izuzetno motivisane i spremne“.

Organizatori su potvrdili da je u hali Čair , tokom Evropskog prvenstva , ULAZ BESPLATAN .

S toga pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu i uživaju u rukometu i podrže našu reprezentaciju u ostvarenju najviših ciljeva.

NIŠ     25.jun

Grupa C:

Francuska-Makedonija  14h

Norveška – Nemačka  16h

Grupa D

Španija-Srbija  18.45h

Norveška-Nemačka   20.45h

VRNJAČKA BANJA    25.jun

Grupa A

Rusija- Češka  14h

Danska-Rumunija   16h

Grupa B

Hrvatska- Holandija   18h

Slovačka – Švedska    20.45h

 

ALEKSANDRA DENIĆ

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *