Počinje kadetsko SP: Srbija sa Slovenijom (21.30h) u trećem terminu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Počinje kadetsko SP: Srbija sa Slovenijom (21.30h) u trećem terminu

 Da IHF često ima problema sa organizacijom velikih takmičenja, naročito van evropskog kontinenta, bilo je poznato i ranije. Ipak, neke stvari prevrše svaku meru. Kadetske reprezentacije Srbije i Slovenije, odigraće uvodni meč Svetskog prvenstva večeras od 21.30 časova po našem vremenu (pet sati ranije po argentinskom), a to je, verovali ili ne, treći termin, koji je IHF odredio u prethodnih nekoliko dana. Prvi termin od 00.00 (ponoć), zamenio je drugi od 23.30 po našem vremenu, a veče pred početak, jedan od čelnika IHF-a na vanrednom sastanku, Leopold Kalin, objavio je da se zemljama, koje će prenositi SP (Argentina, Gabon i Katar) mora izaći u susret, tako da će se njihovi mečevi igrati u velikoj hali, gde postoje tehničke mogućnosti za TV prenose.

Tako je od prvobitnog rasporeda, jedino "nastradao" meč između Srbije i Slovenije, koji će pored dve promene termina, promeniti i lokaciju. Umesro velike "Islas Malvinas" dvorane kapaciteta osam hiljada mesta,utakmica će biti odigrana u maloj "Onse unidos" sa oko hiljadu mesta.

Najavu utakmice, dao je trener srpske reprezentacije, Slobodan Jokanović, čovek koji već godinama sa klupe predvodi generaciju 1992 najboljih srpskih rukometaša:

– U uslovima u kojima smo se pripremali, urađeno je maksimalno. Pokušali smo da u ovih nekoliko dana kroz treninge i dve kontrolne utakmice uvedemo Golubovića, Pavića i Mladenovića u sistem naše igre. Pre svega jako motivisani čekamo početak utakmice sa Slovencima, za koju sam rekao igračima da pobeda ne znači da smo u drugoj fazi takmičenja, niti poraz znači da tamo nećemo stići. Rezultat te utakmice će samo odrediti da li ćemo na ovom Prvenstvu krenuti lakšim ili težim putem. Želja i uverenje svih nas je da ćemo dati najviše od sebe i to je ono što sa sigurnošću možemo da obećamo – rekao je trener kadetske reprezentacije i dodao:

– Skenirali smo Sloveniju. Radi se o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji koja je pokrivena na svakoj poziciji sa po 2 kvalitetna igrača, tako da je, da bi smo se radovali, neophodno da im odgovorimo pre svega jako dobrom odbranom, što je i njihova glavna karakteristika. Ukoliko sprečimo veliki broj golova iz kontri, koje su navikli da postižu, bićemo bliži uspehu..

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *