Balkan-Handball.com

Posetite Uskršnji festival mini rukometa na DIF-u!

 Uskršnji festival mini rukometa, održaće se u petak drugog aprila u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (DIF) u Beogradu. Drugi po redu, festival rukometa, ali i različitih aktivnosti, koji za cilj imaju da animiraju decu za sport, održaće se prema zamisli Profesora FSFV, Branka Gardaševića.

– Učestvovaće deca iz Temerina, Nove Pazove, Dolova, Niša, Zrenjanina, Beograda i još nekih gradova. Imaćemo 16 ekipa i mislim da će u svakom slučaju onima koji dodju biti zabavno. Devojčice i dečaci neće igrati za svoje klubove, već u "mešovitim ekipama", rekao je Gardašević.

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, zadužen za mini rukomet, Aleksandar Blagojević izjavio je:

– Drago mi je da se održava ritam i što svakih nekoliko meseci postoji jedno veliko takmičenje za decu. Ovo je samo jedan u nizu turnira koji će održati u 2010. godine, a na kome će učestvovati deca rođena 1998. godine i mlađa – rekao je Blagojević na konferenciji za medije.

Promoter festivala u mini-rukometu biće poznati bubnjar Dragoljub Đuričić. Kako je ranije najavljeno, svi učesnici Festivala, dobiće Uskršnje jaje na poklon.

Prošle godine, stvarno je bilo uživanje učestvovati u ovoj akciji, videti puno dece na jednom mestu i provesti jedno lepo praznično prepodne u lepom ambijentu dvorane na DIF-u. Ipak, nevezano za Festival, upada u oči da je ovo akcija u kojoj učestvuju deca, koja su već upoznata sa rukometom i koja ga treniraju u svojim klubovima. Kako doći do dece koja ne treniraju rukomet? Kako ih animirati i kakve akcije preduzeti da dobijemo "novu decu" i proširimo selekciju? U to, čini se, treba uložiti mnogo više napora, jer konkurencija među sportovima u Srbiji je ogromna, a rukomet nije baš u prvom redu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *