Balkan-Handball.com

Spisak juniorki Srbije za EP!

 Evropsko prvenstvo za juniorke(1990 i mlađe) održava se od 14.do 23.avgusta u Mađarskoj.  Gradovi domaćini su Đer, Papa i Sombatelj. Juniorke Srbije dobile su tešku grupu na žrebu, tako da će u konkurenciji Rusije, Nemačke i Poljske tražiti prolaz u drugu fazu, plasmanom na jedno, od prva dva mesta u grupi. Trener juniorki Milorad Milatović objavio je spisak od 28 igračica koje su prijavljene za nastup u Mađarskoj, a na užem spisku nalazi se 17 mladih rukometašica. Okupljanje je zakazano za 1. avgust u beogradskom hotelu „Trim“ kada će se obaviti testiranja fizičke spreme pošto su reprezentativke dužne da individualno treniraju do okupljanja.

Na spisku od 28 igračica nalaze se:

Golmani: Kristina Georgijev, Čila Latak, Jovana Risović, Marija Oljača i Bojana Jeremić
Leva krila: Timea Rabata, Tamara Tomanić i Bojana Mitrović
Desna krila: Željka Nikolić, Aleksandra Stanisavljević i Jovana Pajić
Pivotmeni: Dragana Cvijić, Jovana Žunić, Natalija Vasić i Marija Lukić
Bekovi: Jelena Živković, Jelena Trifunovicć, Dijana Radojević, Tina Kolundžić, Maja Radoičić, Marija Filipović, Ana Sekulić, Jelena Vujković, Marija Obradović, Nina Ribičić, Tamara Georgijev, Sandra Lapčević i Milica Blanuša.

 Na užem spisku Milorada Milatovića je 17 igračica:
Golmani: Kristina Georgijev, Čila Latak i Bojana Jeremić
Levo krilo: Timea Rabata
Desna krila: Željka Nikolić i Aleksandra Stanisavljević
Pivotmeni: Dragana Cvijić, Jovana Žunić i Natalija Vasić
Bekovi: Jelena Živković, Jelena Trifunovicć, Dijana Radojević, Tina Kolundžić, Maja Radoičić, Marija Filipović, Ana Sekulić i Jelena Vujković.

Pripreme će trajati od 1.do 12.avgusta, a planirane su prijateljske utakmice sa vršnjakinjama iz Slovenije koje će biti gosti u Beogradu 6.i 7.avgusta, kao i odlazak u Rumuniju na još dve prijateljske utakmice sa njihovim juniorkama 11.i 12.avgusta.

Prvu utakmicu na prvenstvu Srbija igra 14. avgusta sa Rusijom u Papi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *