Balkan-Handball.com

Srpski kadeti poraženi od Španaca u Mar Del Plati

 Srpska i hrvatska kadetska reprezentacija, istim letom, stigle su u Argentinu, gde ih za dva dana očekuje početak Svetskog prvenstva, na kome se nalaze u istoj grupi A, sa dodatkom Slovenije, Švedske i Bahreina. Zima u Južnoj Americi, sigurno nije laka za adaptaciju igrača, koji su došli sa +30, ali, s obzirom da su već par dana tamo, ne bi trebalo sumnjati da će spremni dočekati start, na kome mladi "Orlići" igraju sa Slovenijom.

U sklopu dogovorenih priprema, Srbija je odigrala prijateljski meč sa Španijom i izgubila 24:31.

————————————————-

SRBIJA – ŠPANIJA 24:31 (7:12, 18:20)
06.08.11. Dvorana „Malvinska ostrva“, Mar del Plata. Igrano bez prisustva publike.

SRBIJA: Radovanović (7 odbrana), Tomić (6 odbrana i sedmerac), Ilić V 1(1/1), Matičić 2, Mladenović, Ilić S 5, Stanojčić, Krsmančić 2, Golubović 5, Crnoglavac 1, Pavić 6 (2/2), Radivojević, Vučićević 2, Andrejević, Marsenić, Gopić.
Trener: Slobodan Jokanović

ŠPANIJA: Dondero (Alkobendas), Barbero (Aldemar Malaga), Rohali (Alkobendas), Moreira (Lavadores) 2, Plasa (Atletiko Madrid – Siudad Real) 4, Kramas (Alkobendas), Kostoja (Korvera) 3, Čapela (Teukro) 2, Amigo (FCB), Dušebajev (Logronjo) 4, Arinjo (FCB) 6 (1), Rešak (Granoljers) 2 (1), Saes (FCB) 4 (1), Fernandes (ADC Siudad) 1, Kačeda (Oktavio) 2, Sole (Granoljers) 1.
Trener: Alberto Suares Mendes

Bila je to prava takmičarska utakmica u kojoj smo videli mnogo dobrih poteza, lepih golova i akcija, kao i sjajnih odbrana golmana. Dogovor dva trenera je bio da se meč igra u tri perioda i da se u svakom od tri perioda isproba drugi odbrambeni sistem.

Svoje viđenje meča je dao trener Slobodan Jokanović: „Ova utakmica je pokazala upravo sve ono što smo želeli da vidimo. Prve dve trećine smo igrali 6-0 i 5-1 koje su upravo naše osnovna i alternativna formacije i rezultat u tih 40 minuta odslikava da je u pitanju bila jedna ravnopravna utakmica. U trećoj trećini  smo odigrali odbranu 3-2-1 koja nije naša karaltekristika, ali takav je bio dogovor sa španskim kolegom. Dao sam šansu svim igračima i naravno da će nam to pomoći, da pored utakmice sa Tunisom, spremni dočekamo početak Šampionata. Španci su bili odličan protivnik pred samo takmičenje, obzirom da predstavljaju sam krem svetskog rukometa i da su drugoplasirana ekipa sa EP 2011.“

Sutra su našim kadetima na programu 2 treninga u dvorani „Onse unidas“, manjem objektu u kome će se igrati utakmice SP, čiji je kapacitet oko 1500 gledalca. Nadamo se da će ovo bite jedine prilike da upoznju ovu dvoranu i da će se posle mečeva naše grupe koji se igraju u dvorani „Islas Malvinas“ i u mečevima za plasman „zadržati“ na „velikoj sceni“.

„Islas Malvinas“ je „španska dvorana“

Popričali smo pre utakmice sa zvaničnicima španske selekcije i njima je dolazak u veliku dvoranu u Mar del Plati izmamio osmeh na lica. Podsetio ih je na lepe trenutke španskog sporta i osvajanje „Dejvis kupa“ 2008. godine. Gosti su digli „salataru“ u uzavreloj atmosferi prepune dvorane. Lepo je to podsećanje bilo za ljude iz tabora „Furije“. Podsetili smo ih da u tenisu sada duvaju neki drugi vetrovi, a toga su svesni i svi domaćini koji nas okružuju i koji se sumničavo mršte na spominjanje polufinala ovogodišnjeg „Dejvis kupa“ koje će biti održano u septembru u Beogradu.

Iz Mar Del Plate
Saša Kuburović

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *