Završen kamp na Borskom jezeru – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Završen kamp na Borskom jezeru

 U senci transfera koji se dešavaju ovih dana, ostadoše oni najmlađi, oni na kojima je budućnost  rukometa. Kao i svake godine u letnjem periodu održavaju se rukometni kampovi – rasadnici mladih talenata. Brojni kampovi na Balkanu kao što su „Rastimo“, „Borsko Jezero“, „Selce“, „Igraj rukomet budi Zvezda“, „Poreč“ i mnogi drugi, okupili su ove godine veliki broj mladih rukometaša i rukometašica.

„Balkan-Handball“ je iskoristio priliku i posetio rukometni kamp na Borskom jezeru, koji je završen pre par dana.  Kamp se održavao u odmaralištu „Savača“, jedanaest kilometara od Bora, u predivnom šumskom okruženju, i nadomak samog Borskog jezera. Odvojeni od sveta, televizije i interneta, deca imaju sve uslove da se u potpunosti posvete rukometu.

Kamp je održan u dve smene, od kojih je svaka imala svog rukovodioca i kroz koju je prošlo oko sto dvadeset mladih nada.  U prvoj je to bio Slobodan Jokanović, trener kadetske reprezentacije Srbije, sa kojim su sarađivali Miroslav Đorđević – Džeri, Maksimović Nikola, Tanja Kostić, Miško Đorđević i Žika Božinović.  Rukovodilac druge smene bio je Svetislav Jovanović – Beli, kome su asistirali Perleta Zdravko, Slobodan Jedoksić, Miro Paraljević, i Žika Božinović. U obe grupe za rad sa golmanima bio je zadužen Zlatko Krsmančić, trener golmana u RK „Zaječar“. Za zabavu u slobodnom vremenu zadužen je bio Darko Mihajlović, dugogodišnji animator kampa.

Promoteri kampa između ostalog bili su i Marko Krsmančić, Slađana Đerić, Mile Isaković, Borko ĐorđevićProfesor Jezda Stanković.

Moramo dodati da je ove godine formiran i rukometni klub „Borsko jezero“ u okviru kojeg funkcioniše i sam kamp. Klub će se takmičiti isključivo u rukometu na pesku, i od sledeće sezone će učestvovati na prvenstvu Srbije. Predsedinik kluba je Zoran Barbulović – Kiza, aktuelni trener ŽRK „Čačak“-a.

Darko Stratijev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *