Zagreb osvojio Kup Hrvatske - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zagreb osvojio Kup Hrvatske

Zagreb osvojio Kup Hrvatske

zika.bogdanovic
0 komentar

Finale kadetskog natjecanja bila je uvertira „kruni“ 3. Festivala rukometa – finlanom meču Kupa Hrvatske za muškarce u kojem smo imali priliku gledati dvoboj zagrebačkih klubova. Favoriziranom CO Zagrebu suprotstavila se ekipa Dubrave koja je iznenađujuće pobijedila Nexe u polufinalnom dvoboju dva dana ranije. Ali, novi/stari prvak si nije dozvolio sličan scenarij te je već od samog početka meča pokazao bitnu razliku u kvalitei. Zagrebu je trebalo svega 10 minuta igre da bi stigao do rezultata od 8:0, nakon čega konačno i Dubrava počinje pokazivati nešto bolju igru te razlika na poluvremenu ostaje početnih osam pogodaka razlike; 19:11 u korist ekipe trenera Dvoršeka.

– Nama je ovaj susret ionako bio nagrada za učinjeno. Naši igrači su ili radnici ili studenti, treniramo jednom tjedno, a ne 2-3 puta kao što to čini Zagreb. Razlika u kvaliteti je očita, no mi smo zadovoljni – kazao je po završetku meča desni krilni Vida koji je u finalu postigao pet pogodaka uz savršenu realizaciju.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše novih uzbuđenja u rezultatskom smislu. Zagreb je sigurno održavao razliku sve do kraja susreta, a osim toga oba su se tima pobrinula i za prilično atraktivnu igru. Posljednjih 30 minuta Festivala rukometa ponudilo je čak 40 pogodaka te je publika mogla uživati u pravom, modernom rukometu. Naravno, cijeli je događaj i osmišljen sa ciljem okupljanja i promocije rukometa u što boljem svjetlu, a finalisti muškog Kupa to su apsolutno opravdali. Krajnji rezultat 39:31 u korist Zagreba i 21. slavlje u njihovom 22. finalnom meču.

Napomenimo kako je finale sudio par Gubica – Milošević koji je uoči početka utakmice i službeno nagrađen kao najbolji u 2013. godini.

DUBRAVA – CO ZAGREB 31:39 (11:19)

Dubrava: Badžek, Grahovac , Heningman; Kelemen, Škopić 1, Prka 1, Vida 5, Dumenčić 7, Čurić 2, Maričić 2, Volar 2, Punčec 3, Mihaljević, Butorac 3, Vinković 4, Kljaić 1

CO Zagreb: Stevanović , Ivić, Mihić, Brozović 3, Matulić 4, Šprem 2, Čorić 5, Šebetić 4, Horvat 5, Šušnja, Šandrk 1, J. Valčić 3, T. Valčić, Obranović 5, Vuglač 6, Kovačević 1

Sedmerci: Dubrava: 4/5; CO Zagreb: 4/4

Isključenja: Dubrava: 6 min.; CO Zagreb: 6 min.

Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek)

Nadzornik: Vladimir Sokol (Varaždin)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball