Zahuktao se turnir na pesku u Novom Sadu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zahuktao se turnir na pesku u Novom Sadu

Zahuktao se turnir na pesku u Novom Sadu

zika.bogdanovic
0 komentar

Drugi dan Međunarodnog turnira u rukometu na pesku, koji se ovog vikenda igra u Novom Sadu, doneo je dosta neizvesnih mečeva i atraktivnih poteza i to na temperaturi od 36 stepeni.

Nastupale su ekipe iz Italije, Rusije, Hrvatske, Srbije, Rumuniije, a svaki tim okupio je najbolje rukometašice i rukometaše na pesku.

Turnir “Novi Sad 2016” na Štrandu organizuje Gradski rukometni savez Novi Sad danas će ga svečano otvoriti predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić. Otvaranju će prisustvovati i dve rukometne legende koje su promoteri ovog događaja – proslavljena reprezentativka Jelena Erić Rakonjac i bivši kapiten srpske reprezentacije Momir Ilić.

“Ovo je 10. godina kako Novi Sad organizuje ovaj turnir i sigurna sam da prisustvujemo događaju koji može da se poredi sa bilo kojim u Evropi. Ekipe imaju sve uslove da publici pokažu svu magiju ovog sporta. Nadam se da će i subotu i nedelju tribune biti pune kao danas, jer tek nam slede uzbudljivi mečevi” – izjavila je Jelena Erić koja je i prethodna dva dana pomno pratila svaki meč.

Cilj turnira je promocija i popularizacija rukometa na pesku kod dece, omladine, trenera i svih ostalih rukometnih radnika kao olimpijske discipline koja se nalazi na programu Olimpijskih igara za mlade.

Prethodnog dana po prvi put u istoriji na pesku su nastupile i mlađe kategorije, a treneri su imali priliku da saznaju nešto više o trenažnom procesu u rukometu na pesku na predavanjima koja su održali selektor ženske italijanske reprezentacije Tamaš Neukum i direktor italijanskog nacionalnog tima Marko Trespidi, koji je ujedno i prvi čovek EHF-a za velika takmičenja u rukometu na pesku.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball