Zaječarke put Rumunije, Maja Zebić: "Plasiraćemo se u Ligu šampiona" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zaječarke put Rumunije, Maja Zebić: „Plasiraćemo se u Ligu šampiona“

Zaječarke put Rumunije, Maja Zebić: „Plasiraćemo se u Ligu šampiona“

zika.bogdanovic
2 komentari

Srpske šampionke, rukometašice Zaječara, otputovale su za Rumuniju, gde će se u gradu Zalau u narednih pet dana pripremati za ono što ih čeka narednog vikenda na kvalifikacijama EHF Lige šampiona u Klužu. Meč sa ruskim Rostovom na programu je u subotu od 19.30 časova, a šta očekuje od tog susreta, pitali smo Maju Zebić, veliko pojačanje „Amazonki“ na levom krilu:

– Nismo puno gledale Rostov, zato ćemo sada imati pet dana da se posvetimo tome u Rumuniji. Znam da su se pojačale sa Đokić i Barjaktarović, da imaju Anu Sen na levom beku i odlična krila. To je sve što znam o njima. Uglavnom, nisu loše – kaže popularna Zeba i dodaje:

– Nismo bile na okupu od starta priprema zbog Londona, pa smo tek sada, pred kraj, kompletne trenirale i uigravale se. Nadam se, tačnije, ne nadam se nego mislim da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Prvo preko Rostova, a onda u finalu, ko nam padne. Kako god, biće jako teško – uvereno je levo krilo reprezentacije Hrvatske, koje je ovog leta stiglo u „Kraljevicu“. Prvi i drugi utisak o rukometnoj sredini na istoku Srbije, pozitivan je:

– Moram pohvaliti Zaječar. Super su me primili, ljudi su jako gostoljubivi, stvarno sam se oduševila. Moje devojke su mi ranije govorile da je ovde dobro, i stvarno, jeste tako. Mentalitet je sličan Hrvatskoj, tako da nisam imala problema sa uklapanjem – kaže Zebić, sa kojom su u Zaječar iz španskog Ićaka stigle i Fernandez, odnosno, Alonso:

– Špankinje su se super uklopile. Ima ih dosta, tako da im je lakše. Tu sam da im pomognem, da prevedem sve što treba. Zadovoljne su, po onome što čujem, a i na terenu su se dobro uklopile – kaže Zebić, koja je bila prijatno iznenađena ekipom Radničkog iz Kragujevca, koju su „Amazonke“ savladale 30:24 na startu „Superice“:

– Nisam znala o kakvoj se ekipi radi, mladoj, dobroj. Levi i srednji bek su me baš iznenadile, baš su dobre. Stvarno su pružile dobar otpor, a nama se povredila i Lilia (Gorilska), sa kojom smo uvežbavale odbranu na trojci. Iako pobeda nije bila pod znakom pitanja, svaka čast Kragujevčankama na otporu – zaključila je priču za BH Maja Zebić.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball