Zajednica sudija i kontrolora se oglasila povodom meča Zaječar - Rostov - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zajednica sudija i kontrolora se oglasila povodom meča Zaječar – Rostov

Zajednica sudija i kontrolora se oglasila povodom meča Zaječar – Rostov

zika.bogdanovic
0 komentar

Zajednica sudija i kontrolora RSS uputila je Upravnom odboru RSS dopis u kome je urađena analiza meča sa Rostovom nakon poraza RK Zaječara na kvalifikacionom turniru u Rumuniji.

Komisija za praćenje sudjenja pregledala je snimke koje je dostavio RK Zaječar i ustanovila da su sudije iz Letonije Stolarovs i Licis tokom cele utakmice imale neujadnečen kriterijum naročito prilikom dosuđivanja sedmeraca i primene progresivnog kažnjavanja.

30-ak sekundi pre kraja dosuđeno je slobodno bacanje za ekipu RK Zaječar koja je pokušala da ga brzo izvede, ali jedna igračica ekipe Rostov Don je to na nepravilan način ometala te su je sudije očigledno isključile na 2 minuta, što su jasno signalizirale. U tom trenutku na teren utrčava delegat Jirži Konječni i signalizira sudijama da je ekipa Rostova pre toga tražila ekipni tajm aut i da im je isti odobren, mada se prethodno nije čuo zvuk sa zapisničkog stola. Sudije odobravaju ekipni tajm aut ekipi Rostova i igru nastavljaju slobodonim bacanjem za istu ekipu. Međutim ekipa Rostova nastavlja utakmicu sa 7 igrača (6 igrača u polju) iako je prethodno njihova igračica isključena. Čak iako se to desilo posle zvučnog signala sa zapisničkog stola koji označava ekipni tajm aut prema pravilu 2:9 – komentar, poslednji stav, Pravila igre ”Bilo koja lična kazna, koju su sudije dosudile između znaka pištaljke sa stola i trenutka kada su sudije zaustavile igru, OSTAJE NA SNAZI !” Ovo se odnosi na sve, bez obzira na vrstu prekršaja i težinu kazne.

Kako je ova odluka sudija, da ekipa Rostova nastavi utakmicu sa punim brojem igrača na terenu, u suprotnosti sa pravilima igre, na nju se prema pravilu 17:11 stav 2 može izjaviti žalba.

Kompletan dopis možete preuzeti ovde u pdf formatu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball