Žarko Šešum pred Baja Mare: Imamo ideju kako sa Rumunima - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Žarko Šešum pred Baja Mare: Imamo ideju kako sa Rumunima

Žarko Šešum pred Baja Mare: Imamo ideju kako sa Rumunima

zika.bogdanovic
1 komentar

Seniorska reprezentacija Srbije započela je EHF nedelju koja će umnogome odrediti sudbinu kvalifikacija za EURO 2018 u Hrvatskoj. Dva meča sa Rumunima u četvrtak u Baja Mareu (četvrtak, 19 časova) i Kragujevcu (nedelja, 20 časova). Iskusni reprezentativac, Žarko Šešum, sumira početak priprema i tri odrađena treninga od nedelje uveče kada su se „orlovi“ okupili u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

  • Iskoristili smo slobodno prepodne da malo predahnemo. Uveče nas čeka još jedan trening, a završavamo sa jutarnjim. U sredu u 18 letimo za Baja Mare. Sa reprezentacijom je uvek isto. Malo vremena, a puno obaveza. Suzili smo fokus samo na Rumune, ne trošimo vreme ni vreme ni energiju na druge stvari. Imamo ideju šta bi i kako igrali u napadu, i koju ćemo odbranu. Pokušavamo na ovih pet treninga da ostanemo sveži i sve pripremimo kako valja.

Rumuni, ekipa bez velikih imena, nalazi se na čelu tabele u kvalifikacijama sa dve startne pobede nad Belorusima u gostima i Poljacima kod kuće. Zasluge za to idu i selektoru, Špancu, Ćaviju Paskvalu, inaće treneru Barselone.

  • To im daje veliko samopuozdanje. Paskval je doneo ozbiljnost, drugačiji pristup i odnos. Sada im vetar duva u leđa. Biće puna hala, mala sa 2000 mesta, da bude što toplije za goste. Poznato je kakvi su domaćini, da igraju na granici svojih mgućnosti. Fizički su jako dobri, visoki, visoka odbrana, dobri šuteri. Trener je doneo španske stvari sa iistrčavanjem iz odbrane…

Igrački individualni rejting je na strani Srbije…

  • To je tako, naša imena možda zvuče bolje od Rumuna, ali to nije glavni faktor na jednoj utakmici. Tamo moramo da odigramo koleitnvo da bi odneli bodove.

Umor od putovanja će biti sveden na minimum, jer će se putovati čarterom…

  • To je velika stvar. Da nije čarter leta, put bi trajao tri dana, što uzima dosta energije. Pričali smo u prvoj nedelji da je i umor prouzrokovao onakav pad protiv Belorusa po povratku iz Poljske. Sada je organizaciono odrađeno vrhunski. Sve ostalo je na nama – zaključio je levi bek nemačkog Gepingena.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Eir Srbija Carter Boza 03/05/2017 - 09:35

A Belorusi sleteli u Kraljevo carter vazduplohovom :-))))
Ajd ebre sine … ne lamentaj …
Sad kad vas prospu Rumuni x 2 trebace vam carter da SVI LETITE iz tog RSS, livada da ostane na Tosinom Bunaru pa polako…

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball