Zaslužio respekt u Kataru - Silvio Ivandija sa kadetima u Makarskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zaslužio respekt u Kataru – Silvio Ivandija sa kadetima u Makarskoj

Zaslužio respekt u Kataru – Silvio Ivandija sa kadetima u Makarskoj

zika.bogdanovic
0 komentar

Da je bilo malo više sreće, da se nisu dogodile povrede Kaleba i Mandalinića, možda bi Hrvatska prošlog ljeta u Turskoj uzela zlatnu medalju na EP-u do 20 godina. Ovako su Španjolci, koje je Hrvatska u skupini dobili, bili prejaki u finalu.

– Neće me ta finala – u šaljivom će tonu tadašnji izbornik Silvio Ivandija, koji je ovih dana u Makarskoj, na pripremama s kadetskom reprezentacijom Katara, pred SP u Mađarskoj.

Njegova rečenica oko finala odnosi se na činjenicu da je u Kataru sa El-Quiyadom igrao tri finala i ostao praznih ruku.

– Bilo bi lijepo da smo uzeli barem jedan naslov, ostaje gorčina, ali i ovako je sezona ocijenjena uspješnom. Klub je tek u 1. mjesecu počeo funkcionirati, novi smo i rezultati su ocijenjeni uspješnim.

Ivandija je vodio između ostalog Roganovića, Lorgera, dva reprezentativca Egipta (pivot i srednji vanjski), Denija Velića, koji se kasnije ozlijedio… Teško se bilo nositi s momčadima koje su imale Markussena, Beutlera, Stefanssona, Megannema…, ili Patraila, Tomića, Kevića, Mačkovšeka od kojih je izgubio finale Emir kupa (Al Sadd 21:24).

– Imali smo i nesreće, u jednom finalu je bio egal na kraju, zabili smo gol, jedan sudac je priznao, drugi nije, zapisnički stol nije – otkriva Ivandija, koji se vraća opet u Katar i nastavlja gdje je stao, nevezano o rezultatu u Mađarskoj.

Put istoka se zaputio odmah nakon završetka EP-a prošlog ljeta, dakle krajem augusta…

– Od tada sam bio dva dana u Bosni na turniru s kadetima i odmah se vratio. Zaželio sam se naših krajeva, nisam mogao ni za blagdane dolaziti jer se u Kataru igraju utakmice.

S njim u klubu je i Dragan Vuković, trener golmana i čovjek zaslužan za sve ugledniji kamp u Makarskoj gdje već nekoliko ljeta dolaze najveća svjetska imena. Vuković je i u reprezentaciji, kao i Vladimir Mana Jelčić (pomoćni trener) i Nikola Foretić (kondicijski), koji je radio i s Nenom Kljaićem u Saudijskoj Arabiji.

– U Makarskoj smo do 20. 07., potom idemo za Poreč, pa u Zagreb – otkriva Ivandija plan priprema prije odlaska u Mađarsku gdje će voditi kadete na SPU18.

– Ovdje smo sa 23 igrača i još nisam siguran kakvu ću momčad imati na prvenstvu, tako da mi je teško govoriti o očekivanjima. Imamo borbenu momčad, kojoj nedostaje klasični šuter. Krila su bolji dio tima, srednji i lijevi vanjski su dosta solidni.

Kolika je razlika voditi jednu takvu momčad, u kojoj su, usput rečeno, samo tri Kataranina, u odnosu na Hrvatsku koja je bila druga u Europi?

– U Hrvatskoj postoji veliki izbor igrača, kod nas nema širine, malo je kvalitetnih igrača i normalno da je velika razlika. Ali i ovi dečki pozitivno pristupaju kao i kod nas i uvijek se može nešto izvući iz ekipe. Naravno da je teško raditi kada moraš puno improvizirati, ali treba zasukati rukave i za ovu reprezentaciju i mali pomak je veliki. Možda u Mađarskoj uspijemo nekoga iznenaditi.

Nedavno su u Dohi na pripremnom turniru izgubili od Srbije 4, dobili Egipat 4 razlike. U Mađarskoj ih u prvom dijelu čekaju Šveđani, Slovenci, Tunižani, Korejci i Rumunji, strašno teška skupina i veliki ispit za Ivandijine klince.

MILAN KRASIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball