Železničar predstavio Nikolu Egića – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Železničar predstavio Nikolu Egića

Železničar 1949 predstavio je još jedno pojačanje za predstojeću sezonu. Ugovor na „godinu plus godinu“ sa niškim klubom potpisao je Nikola Egić.

Reč je o 202 centimetra visokom levom beku, poniklom u rodnoj Crvenki, koji je nastupao i za Kikindu, a prethodnu sezonu proveo je u Portugaliji, u klubu Vitorija Setubal. Klub nije imao baš uspešnu sezonu, ali je Egić beležio zapažene partije, na 24 utakmice postigao 92 gola, a sada se vraća u domovinu. Nišlije su njegovim dolaskom zaokružile ekipu za start Superlige, a dobile su igrača koji može da pogodi sa distance, što im je nedostajalo u fizionomiji tima.

Nakon sezone u Portugaliji, u kojoj sam stekao prvo internacionalno iskustvo, mada se klub suočavao sa mnogim problemima, nisam želeo da pošto-poto ponovo idem u inostranstvo u ovim uslovima pandemije. Prihvatio sam poziv Železničara, čast je biti deo kolektiva sa tako impozantnom tradicijom. Prvi utisci su odlični, mada se još upoznajem sa ekipom, nadam se da ću doprineti da se „Želja“ predstojeće sezone umeša u borbu za sam vrh tabele-istakao je Egić, nakon što je sa predsednikom Železničara Ljubomirom Pavlovićem potpisao ugovor u prostorijama kluba i zadužio dres sa brojem 24.

Prvu priliku da nastupi sa novim saigračima, Egić će imati već u petak, kada će Železničar odigrati kontrolnu utakmicu protiv sedmostrukog uzastopnog šampiona Vojvodine u Novom Sadu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *