Balkan-Handball.com

Želja čeka Metalurg bez zimskih pojačanja

Niški Železničar dočekće, u sredu od 17h, ekipu Metalurga u okviru 15. kolu SEHA lige. 

Ponovo će Nišlije igrati u „skraćenom“ sastavu, pošto administrativni uslovi za registraciju Kocića, Babića, Gorele i Matovića nisu ispunjeni. Makedoncima će se tako suprostaviti tim koji je igrao protiv Tatrana.

Dočekujemo ozbiljnu ekipu, koja je u usponu forme. Pobedila je u Bukureštu, što nije uspelo ni mnogim jačim ekipama. Imaju nekoliko oslonaca, pre svega na golu iskusnog Dupjačaneca, koji je počeo pripreme za ovu sezonu sa nama, ali je bio povređen. Sada se oporavio i brani jako dobro. Tu je, zatim, slovenački reprezentativac Špende, zatim nekoliko izuzetno talentovanih mlađih igrača, trener koga poštujemo. To je izuzetno ozbiljan sastav i biće nezgodan protivnik. Ali, ovo je prilika da i mi pokažemo da smo u usponu forme i da slavimo pred našim navijačima, iako ćemo još ovu utakmicu odigrati bez najvećih zimskih pojačanja, poručuje trener Želje Veselin Vujović.

U prvom susretu Železničar je minimalno slavio u Skoplju (30:29), ali su se od tada mnoge stvari promenile. Ono što je ostalo nepromenjeno jesu pozicije, te se oba tima i dalje nalaze u donjem delu tabele, pa će ovo predstavljati praktično borbu za osmo mesto.

KRISTINA KRSTIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *